Wohnout, Doga, nebo Brutus. Na Festival Dočesná 2021 už se prodávají levnější vstupenky
ilustrační foto: CC0
Louny

Žatec - Jednou z očekávaných událostí letošní Dočesné, která je kvůli epidemiologickým omezením opět rozdělená na řadu menších akcí, má být 4. září velký koncert v Letním kině.

Vystoupí na něm české kapely: WOHNOUT, YO YO BAND, PUMPA, DOGA, BRUTUS, večer zakončí festival polští ZEPPELINIANS, kteří jsou bez nadsázky skvělým „revivalem“ legendárních LED ZEPPELIN.

Areál se pro návštěvníky otevře ve 13:00 hodin program začíná ve 14:00 hodin a ukončení je naplánováno na 23:00 hodin.

Kulturní akci s názvem „FESTIVAL DOČESNÁ 2021“ pořádá Městské divadlo Žatec, které do programu zařadilo některé kapely, jež měly vystoupit už na loňské Dočesné, která byla bohužel nakonec zrušena.

Kapacita Letního kina bude omezena v souladu s aktuálními vládními opatřeními. Festival je zpoplatněn a pro zájemce je připraven předprodej vstupenek: do 27. srpna ve výši 390,- Kč, poté za 490,- Kč, a to přes rezervační systém na webu Městského divadla (on-line). Vstupné bude možno zakoupit také v pokladně Letního kina v červenci a srpnu, při plánovaných filmových produkcích a samozřejmě v den konání akce.

Mimořádná epidemiologická situace nabízí šanci vyzkoušet jiný model Dočesné, která se v posledních letech rozrostla do obřích rozměrů a vystupovala zde řada profesionálních umělců. Přesto celý kulturní program byl pro návštěvníky zdarma. Finanční a organizační nároky na pořádání se staly už neúnosnými i s velkou finanční podporou sponzorů a partnerů akce.

„Myslím, že je to cesta jak narovnat financování a organizaci Dočesné. Zachovat žánrovou pestrost pro všechny věkové kategorie návštěvníků, kteří budou mít možnost výběru z naplánovaných akcí v delším časovém horizontu, pod hlavičkou Dočesná jinak. Akce na náměstích, které budou pro diváky zdarma, doplnit vystoupením profesionálních a komerčně žádaných umělců v uzavřeném areálu, kde se bude vybírat vstupné,“ uvedl ředitel divadla Martin Veselý.

Právě mezi tyto akce se řadí i FESTIVAL DOČESNÁ 2021 v Letním kině. „Konečnou bilanci a reakce návštěvníků zjistíme až po akci, kdy také tento model vyhodnotíme,“ dodal M. Veselý.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru