Začíná Řípská pouť! Dostanete se na ni zvláštní autobusovou linkou nebo silničním vláčkem
Na Řípskou pouť se dostanete třeba silničním vláčkem nebo autobusem. Vyjíždí z Roudnice. Foto: DA České středohoří
Louny

Krabčice, Roudnice nad Labem - Řípská pouť se koná 22. až 24. dubna 2022, pravidelně k dnům, kdy slavíme svátek svatého Vojtěcha a svatého Jiří, jimž je zasvěcena i rotunda na samotném vrcholu hory Říp.

Tradičně pestrý program na prodloužený víkend, atrakce a stánky s občerstvením. To je Řípská pouť. A pokud řešíte, jak se na pouť dostanete, máme pro vás tip na pravidelnou dopravu. Linka 550760 pro vás bude jezdit od pátku 15 hodin do nedělního večera. Připraveny jsou pro vás hned dvě alternativy – autobusy a silniční vláček. Obě možnosti vás zavezou jak na pouť, tak zpět.

Autobusy budou pravidelně jezdit z Roudnice od zastávky Nemocnice směr jízdy Purkyňovo náměstí, které je zároveň druhým zastavením. Zde probíhá nástup (případně výstup) vždy na straně směrem jízdy na Karlovo náměstí (případně strana přímo u plakátovací plochy). Na Karlově náměstí neboli autobusovém nádraží staví autobusy na zastávce č. 1. Dále pokračují na zastávky – Železniční stanice, Bezděkov škola a ukončují tento směr jízdy v Krabčice, Rovné, váhy. Pozor zpět jede autobus pouze přes zastávky a v tomto pořadí Purkyňovo náměstí, autobusové nádraží (č. 1) a ukončují směr u Nemocnice.

Silniční vláček bude jezdit přímou trasu z autobusového náměstí ze zastávky č. 6. Jedinou mezi zastávkou bude Purkyňovo náměstí – kde můžete nastupovat na straně ve směru od autobusového nádraží (u volného prostranství). Vláček ukončí jízdu ve stejné zastávce jako autobus - Krabčice, Rovné, váhy.

Pro obě dopravy platí pouze nástup v zastávkách ve směru do Krabčic a pouze výstup ve směru do Roudnice nad Labem.

Cena jízdy autobusem je 30 Kč, děti do 6 let jedou zdarma. Vláčkem se svezete za 80 Kč, děti 6-18 let za 50 Kč a děti do 6 let jedou zdarma.

řípská 2022.jpg

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru