Zámek Poláky se o víkendu výjimečně otevře pro veřejnost, budou se tam konat slavnosti
Foto: Jessie Stark
Louny

Poláky - Zámek Poláky bude v sobotu 14. května mimořádně otevřen pro veřejnost. Konají se tam slavnosti.

V rámci Zámeckých slavností vystoupí šermířský spolek Lammer z Mostu, na programu jsou hrané scénky, ukázky šermířského výcviku, kostýmů a zbraní nebo rytířské turnaje, a po celý den budou přímo před zraky návštěvníků vytvářet svá díla mistři řezbáři. Připraveny jsou i speciální prohlídky zámku, které budou začínat každou celou hodinu. Uvidíte autentické prostory i obnovené prvky, jako třeba originální barokní záklopové stropy objevené během rekonstrukce. Dozvíte se i něco více o budoucnosti zámeckého komplexu.

Zámek sloužil do roku 1988 státnímu statku, poté byl až do roku 2020 opuštěn a chátral. Nyní prochází dlouhodobou rekonstrukcí a bývá zpřístupňován jen několikrát do roka.

1305polaky

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru