Na 200 sportovišť po celé republice nabídne 23. září cvičení zdarma! Která v okolí to jsou?
Ilustrační foto: CC0
Louny

Louny - V pátek 23. září začne Evropský týden sportu, do kterého se prostřednictvím projektu BEACTIVE DAY zapojuje více než 200 sportovišť z celé České republiky! Každé z nich si pro veřejnost připravilo zcela zdarma unikátní program složený z nejrůznějších stylů cvičení včetně konzultací s odborníky na pohyb a stravu!

„Kolikrát už se vám stalo, že jste stáli na váze nebo před zrcadlem a povzdechli si, že by to chtělo trochu více pohybu a trochu méně jídla? A kolikrát jste si okamžitě našli řadu výmluv, proč to nejde? Tuto situaci zažíváme všichni, ale už je na každém z nás, jak se s ní rozhodne vypořádat a jak moc bude ochotný vystoupit na určitou dobu ze své komfortní zóny a pokusit se změnit svůj životní styl. Výsledkem totiž nebude jen dobrý pocit po každém tréninku, ale také zcela objektivně lepší fyzická i psychická kondice a výrazně větší šance na delší život ve zdraví,“ apeluje na českou veřejnost Jana Havrdová, prezidentka České komory fitness, která pořádá 23. a 24. září 2022 #BEACTIVEDAY, neboli dny otevřených dveří, ve více než 200 českých fitness centrech a sportovištích.

„Fitness totiž dnes už zdaleka není jen činka, není jen pro mladé a vizuálně atraktivní lidi a nepotřebujete do něj žádné drahé oblečky. Ale hlavně, na fitness a pravidelný pohyb není nikdy pozdě! Stačí, když si nyní na stránkách www.dnyfitness.cz najdete v seznamu zapojených sportovišť ta, která máte blízko svého bydliště nebo své práce, a zjistíte, jaký program pro vás nabízejí,“ doporučuje postup Jana Havrdová s tím, že se jedná o jedinečnou příležitost zařadit s novým školním rokem do svého rozvrhu pravidelné cvičení.

„Každý ví, že pravidelně se hýbat je zdravé. Odráží se to na stavu naší fyzické i psychické kondice, na naší imunitě, kterou právě nyní potřebujeme opět podpořit. Život ve vyspělé společnosti s sebou bohužel přináší čím dál méně pohybových aktivit, a to se přímo odráží ve zvýšeném výskytu onemocnění jako nadváha, obezita, vysoký krevní tlak, diabetes a mnoha dalších. Odpovědnost za naše zdraví je v rukou každého z nás, ale fitness sektor nyní nabízí pomocnou ruku a byla by velká škoda toho nevyužít,“ dodává Jana Havrdová.

#BEACTIVEDAY je součástí už 8. ročníku Evropského týdne sportu, který se odehrává od 23. do 30. září (#BEACTIVEDAY bude probíhat hlavně ve dnech 23. a 24. září, ale sportoviště si mohou vybrat i jiné datum v tomto týdnu). Evropský týden sportu se koná v celé Evropské unii a upozorňuje na fatální nedostatek fyzické aktivity v každodenním životě. Je iniciativou Evropské komise a jeho hlavním koordinátorem v ČR je Český olympijský výbor. Více informací k #BEACTIVEDAY najdete na www.dnyfitness.cz.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru