Krušnohorský pohár se jede na jedné z nejhezčích tratí na Komáří vížku, závodit bude i herec Lukáš Langmajer
Krušnohorský pohár. Foto: Olga Markuzziová
Co se chystá

Krupka - Šestý závod letošního podniku závodů do vrchu Krušnohorského poháru se pojede v sobotu a neděli 22. a 23. července na trati z Krupky na Komáří hůrku (vížku). Jezdce čeká trať v severní části Krušných hor dlouhá 3,9 kilometru, s více než dvěma desítkami zatáček s 352metrovým převýšením a překvapení v podobě účasti známé osobnosti.

Příjemným překvapením šestého závodu bude nejen pro diváky účast populárního herce a závodníka Lukáše Langmajera, který auta miluje a pravidelně jezdí rallye. Tak třeba bude prostor i pro nějaký autogram.

„Další závod bude dvoudenní, pojede se v sobotu i v neděli, o putovní pohár společnosti PromoComp. Start se nachází 409 a cíl je 761 metrů nad mořem. Specifické pro tento závod je, že se bude projíždět obcí Horní Krupka,“ uvedl Vladimír Krejčí, organizátor závodu.

Cíl i depo závodů bude rozbaleno na samotném vrcholu Komáří hůrky, či vížky, které se dříve říkalo také strašidelná či vrtošivá, známá těžbou cínu. Na vrchol je možné se svézt sedačkovou lanovkou, nejdelší a nejstarší sedačkovou lanovkou v Čechách, v provozu od roku 1952, svezete se 2480 m. Na Komáří vížce si pak rozhodně nenechte ujít výhled do okolí, populární Woerlův cestovní průvodce z roku 1890 sděluje: „Na tomto místě chtěli bychom upozornit, že rozhled z Komáří vížky patří nejen k nejkrásnějším v Krušných horách, ale může se směle tvrdit, že i k nejkrásnějším v celé Evropě.

Depo bude pro jezdce otevřeno již v pátek 21. července od 15 hodin. V depu je možnost stanování v přilehlém lesíku ne na louce, k dispozici bude mobilní wc, zajištěno je občerstvení, pro všechny přítomné bude k dispozici staronový stánek s občerstvením u Verči. Účastníci závodu i diváci mají možnost se ubytovat v místním Penzionu u Pepy nebo v hotelu Komáří Vížka.

Program podniku

Pátek 21. července
15.00 hod-otevření depa závodních strojů
15.30. hod- administrativní a technická přejímka

Sobota 22. července
6.15 hod- administrativní a technická přejímka
8.00 hod- ukončení přejímek
8.40 hod-rozprava s jezdci v depu
9.00 hod- měřený trénink
10.30 hod- měřený trénink
11.30 hod- první měřená ostrá jízda
13.30 hod- druhá ostrá měřená jízda
14.30 hod- Třetí ostrá měřená jízda
17:45 hod- dekorování vítězů obou závodů.

Neděle 23. července
6.15 hod- administrativní a technická přejímka
8.00 hod- ukončení přejímek
8.40 hod- rozprava s jezdci v depu
9.00 hod- měřený trénink
10.30 hod- měřený trénink
11.30 hod- první měřená ostrá jízda
13.30 hod- druhá ostrá měřená jízda
14.30 hod- Třetí ostrá měřená jízda
17:45 hod- dekorování vítězů obou závodů.

Organizátorem závodu je Automotosport Osek z.s., registrace jezdců je možná na webových stránkách www.automotosportosek.cz, elektronické přihlášky budou ukončeny 20. července ve 23 hodin. Poté je možné se přihlásit v místě konaní ještě před startem závodu, nejpozději do 7.45 hodin , případně přes sms bránu či osobně na tel. čísle 601317724.

Místem vyhlášení výsledků, předání pohárů a cen je prostor před občerstvením. Jezdci na prvních třech místech ve všech vypsaných třídách obdrží pohár a dále věcné ceny dle přání partnerů závodů.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru