Most - Každý rok jsou čím dál tím lepší. Organizátoři akce věří, že letošní ročník opět překoná ten minulý. Vyzývají všechny, kteří mají soutěživého ducha, smysl pro humor a chtějí se skvěle pobavit, aby vytvořili svůj tým a podali přihlášku do šestého ročníku závodů Dračích lodí. Ty se uskuteční 9. a 10. června letošního roku na jezeře Matylda v Mostě.

2102dracilode

Dračí lodě na Matyldě provázejí divoké převleky. Foto: Starcolor

Závody dračích lodí vychází z dvou tisíc let staré čínské tradice, podle které právě Drak ovládá vodu a vodní živly. Dračí lodě jsou 12,5 metrů dlouhé a pojmou dvacet pádlujících, kormidelníka a bubeníka, přídě a zádě lodí zdobí dračí hlava a ocas. Nechybí ani další atributy jako velmi barevné líčení, masky, kostýmy a hlavně bojovný duch všech zúčastněných, dobrá nálada a skvělá zábava.

„I letos počítáme se dvěma závody, první bude pro školní posádky, uskuteční se v pátek 9. června v době od 9 do 13 hodin. Tyto posádky složené ze žáků škol nejen z Mostecka neplatí startovné. Závodu budou předcházet tréninky a večer se mohou všechny posádky i diváci těšit na hudební program. Druhý a hlavní závod se uskuteční v sobotu 10. června v době od 10 do 17 hodin a je pro dospělé posádky. Týmy složené z přátel, pracovních kolegů, či rodinných příslušníků mohou do klání vložit svůj bojovný duch a také svoji kreativitu. Maskování, malování a nadsázka je vítána. I v letošním roce se těšíme na posádky také z jiných měst a obcí,“ uvádí Martina Poncarová, organizátorka závodů Dračích lodí.

Zábava je to opravdu skvělá, neváhejte a složte svůj tým, potřeba je 21 lidí, z nichž bude dvacet pádlovat a jeden bude bubeník. Startovné činí 12.075,- korun pro firemní posádky, pokud se vám podaří sestavit tým složený z přátel či rodinných příslušníků, zaplatíte jen 6.325,- korun.

Závody se již tradičně uskuteční na jezeru Matylda v Mostě. Posádky si mohou v areálu jezera postavit svůj stan a mít tak vlastní zázemí pro závodníky i fanoušky. Lodě pro všechny posádky budou na místě k dispozici, půjčovné za lodě, trénink před závodem a program, jsou zahrnuty do ceny startovného.

Nenechte si ujít neopakovatelnou atmosféru závodů s mnohaletou tradicí, postavte svůj tým a přihlaste ho nejpozději do 31. května na webových stránkách www.starcolor.cz. Více informací na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo na telefonním čísle 724942422. Vítání jsou všichni z Mostecka, Ústeckého kraje i z celé naší republiky.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru