Kosatky, džungle, horolezci. Přijďte do Podbořan na filmový festival!
Expediční kamera 2018.
Co se chystá

Podbořany – Máte rádi fenomén cestování do zajímavých lokalit? Anebo dokumentární filmy s přírodovědnou a zeměpisnou tématikou? Pak si určitě přijdete na své v sobotu večer v Podbořanech, kde je přichystán už tradiční festival s názvem Expediční kamera 2018.

„Je to mezinárodní filmový festival a v rámci ČR je to největší cestovatelská a outdoorová akce. V Podbořanech se bude promítat v sobotu 10. března od 18 hodin. A to v prostorách muzea, protože kino z náměstí se muselo na přechodnou dobu odstěhovat kvůli probíhající velké rekonstrukci kulturního domu,“ uvedl Ondřej Dragula, pořadatel festivalu v Podbořanech.

Mezinárodní filmový festival Expediční kamera, to je setkání přátel filmů o dobrodružství, divoké přírodě, poznávání nových věcí, neobvyklých zážitcích i sportech. Obvykle jde o přibližně čtyřhodinové pásmo několika filmů z celého světa. Letos se návštěvníci mohou těšít na šest filmů. Týkají se například kosatek v moři u Norska, amazonské džungle, jízdě na kánoi v Kyrgyzstánu, slovenských horolezců a dalších témat.

Festival probíhá v mnoha městech České republiky, letos jde už o devátý ročník. „Zúčastněných měst je letos více než dvě stě. Promítá se po celé zemi v různých termínech od února do dubna,“ upřesnila koordinátorka festivalu Jana Ryantová. Hlavním pořadatelem je občanské sdružení Klub Hedvábná stezka. Filmy vybírá festivalová rada, o možnost jejich promítnutí a vlastní zapojení do festivalu se potom následně hlásí jednotliví pořadatelé ve městech či obcích. V Podbořanech je vstup pro všechny zájemce bezplatný, připraveno je i drobné občerstvení, protože s uspořádáním pomáhá i město.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru