Hokej se vrací do ulic! Chomutov zažije premiéru Red Bull Urban Buly
Urban Buly. Foto: Red Bull
Co se chystá

Chomutov - Po úspěšné premiéře se do českých hokejových měst vrací turnaj Red Bull Urban Buly. Jeden z nejpopulárnějších sportů na světě se vrací tam, kam neodmyslitelně patří, na ulici. Jen botasky, hokejka a tenisák. Nic víc nebudou účastníci jedinečné akce potřebovat. Po čtyřech regionálních kvalifikacích se ti nejlepší utkají ve finále o možnost zahrát si proti opravdovým hokejovým hvězdám.

Hraní na plácku s tenisákem napuštěným vodou patřilo k počátkům kariéry každého velkého hokejisty. V posledních letech ale děti znají hokej spíš z televize nebo videoher. Teď ale budou mít možnost zahodit virtuální hokejky a chopit se těch opravdových. Na betonová hřiště se vrací jedinečný turnaj Red Bull Urban Buly. Navíc po loňské úspěšné premiéře se zdvojnásobí počet týmů, které se poperou o závěrečný turnaj.

Čtyři regionální turnaje ve čtyřech městech s hokejovou tradicí budou předcházet vyvrcholení celého podniku v Praze. Předposlední kvalifikační turnaj proběhne 16. června v Chomutově. Tamní Piráti se v posledních letech dokázali probojovat zpět do extraligy a hokejová kultura úspěšných padesátých let se tak vrací zpět na sever Čech. I přes letošní nepostup do bojů o Masarykův pohár se nemusí chomutovští fanoušci bát, že by o hokej přišli. Naopak, jedinečnou atmosféru vrcholového turnaje budou mít s Red Bull Urban Buly možnost zažít na vlastní kůži.



Čtyři hřiště, na kterých bude o postup do pražského finále usilovat 64 až pětičlenných mužstev, vyrostou na parkovišti SD Areny v Mostecké ulici. Hrací plochy budou obehnané dřevotřískovými mantinely, a v jednu chvíli mohou na hřišti být maximálně tři hráči každého mužstva.

Ambasador z nejlepší ligy světa

Záštitu nad celým turnajem převzal hokejista San Jose Sharks Tomáš Hertl, který by měl být hlavní hvězdou finálového klání v Praze. Vítězný tým Red Bull Urban Buly bude mít možnost zahrát si proti družstvu, které sestaví právě tento čtyřiadvacetiletý hokejista. Ten si v loňském roce pozval do pražských Kasáren Karlín například Filipa Chlapíka z Ottawy nebo reprezentačního obránce Jakuba Krejčíka.

„Už se chystám. Líbí se mi myšlenka návratu na plácky. Tam, kde jsem hokejově vyrůstal i já. Už se moc těším, až se utkáme s těmi nejlepšími z Red Bull Urban Buly,“ neskrývá nadšení pro věc Tomáš Hertl.

Ten v loňském roce se svým hvězdně složeným týmem v posledním zápase sice uspěl, ale jak sám potvrdil, nic jednoduchého to pro něj nebylo.

„Herně to pro mě byl nezvyk. Dvakrát pět minut se nezdá, ale i tím, že se hraje bez brankářů, musí být hráč všude a fakt se naběhá. Prostě makačka na nohy. Perfektně jsme si to s klukama užili. Těším se, až přivezu hokejový kamarády i příští rok,“ vyhlížel po finále další ročník Tomáš Hertl.

Pravidla

Tak jako hraní na plácku, ani zápasy Red Bull Urban Buly nebudou zatíženy záplavou pravidel. Na hřišti velikosti 20 x 10 metrů se proti sobě postaví dva týmy. Ty mohou mít až pět členů, přičemž v jednu chvíli na hřišti mohou být pouze tři hráči. Žádné chrániče, výstroj ani rukavice, každý hráč bude mít jen hokejku.
Během dvou pětiminutových poločasů hraných na klasický hrubý čas se účastníci budou snažit dopravit tenisový míček do soupeřovy branky, kterou na rozdíl od klasického hokeje nestráží žádný gólman.

Termíny Red Bull Urban Buly:

  • 9. 6. - Ostrava, Skautská ulice, Sportovní areál
  • 10. 6. - Brno, Sportovní ulice, Areál Kluziště za Lužánkami
  • 16. 6. - Chomutov, Mostecká ulice, SD Aréna - Parking
  • 17. 6. - Praha, Letenské sady, Stalin
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru