Ondřej Havelka s Melody Makers a jejich křaplavky vystupují v Žatci
Ilustrační foto
Co se chystá

Žatec - Nejen dobří holubi ale i dobří hudebníci se vracejí. Do Městského divadla Žatec se v úterý 17. dubna vrátí hudebníci vedení Ondřejem Havelkou do houfu zvaného Melody Makers.

Tento soubor se zabývá autentickou interpretací populární hudby období ranného a vrcholného swingu od počátku let třicátých až k raným letům čtyřicátým.

Repertoár souboru zahrnuje atraktivní skladby širokého žánrového spektra, od hollywoodských muzikálů až po vrcholná čísla swingových big-bandů. Stylizace koncertního show sleduje ve všech detailech typické dobové způsoby, počínaje kostýmy a účesy interpretů, vizuálně identickými mikrofony a celkovou režií představení konče. Na každou sezonu si připravují jedno tematické představení. Tentokrát přijedou s představením „První křaplavky jazzové“ který sahá ještě hlouběji do historie jazzu.

V roce 1917 byla totiž zaznamenána první jazzová nahrávka na šelakovou desku, vyznačující se typicky křaplavým zvukem, pro nějž si tyto desky vysloužily přezdívku „křaplavky“. Jejich prostřednictvím se začal jazz jako lavina šířit z jižanského New Orleans do celé Ameriky a dál do světa.

Nová show Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers chce vzdát hold těm prvním jazzovým deskám, které odstartovaly novou éru populární hudby. Ale dlouho u nich nezůstanou, neboť doménou kapely je swing, jemuž náleží období datované až o dvacet let později. Takže diváky čekají dvě smrště jazzová a swingová.

To vše samozřejmě doprovázeno průvodním slovem Ondřeje Havelky jenž o době jazzové a swingové ví nesjpíše všechno a dokáže to podat svým zcela originálním a nezaměnitelným způsobem.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru