Žatec -  Na podiu Městského divadla v Žatci se 17. května od 19 hodin objeví netradiční dvojice. Paleček& Jahelka. Lidsky je to úplně jiné spojení písničkářů, ale smysl pro humor a vtip zde bude stále přítomen.

Duo Paleček Janík se rozešlo po více než 40 letech spolupráce a spoustě dnes už kultovních hitů. Každý z nich se dal na svou sólovou hudební dráhu a každý to vzal jinak. Ještě v době společného vystupování P&J s Ivo Jahelkou stvořil Paleček tematické album Tenisová akademie. Z nepoužitého materiálu, který se neujal v P&J nahrál desku Každej je nějakej s texty vlastními i od kamarádů.

A když se jejich hudební cesty rozešly, našel si hudebního souputníka a kamaráda ve zpívajícím právníkovi Ivo Jahelkovi. V roce 2015 mu vychází u firmy SUPRAPHON v jeho osobité kytarové a interpretační úpravě CD „Ježkárny“ z písní Osvobozeného divadla.

Druhou polovina hudebního večera bere na sebe slavný zpívající právník Ivo Jahelka. Protože ho bavilo skládání písní, spojil své řemeslo se zálibou a ve volných chvílích si muzicíroval. Dotáhl to až na portu v roce 1984, kde sice nezvítězil, ale jeho písnička Soudili se, se vešla na desku s písněmi z onoho ročníku Porty. Od té doby stihl vydat řadu alba odehrát mnoho koncertů. Rád spojuje písničky s vesele podávanými zážitky ze soudních síní.

Aktuálně spolupracuje s Miroslavem Palečkem. Formát večera s písničkáři je takový, že oba dva spojí své síly v úvodu a na konci pořadu. Mezitím odehraje každý svůj vlastní koncert. Ve svém promo slibuje Miroslav Paleček písně starší i novější taky ukázku ze svého alba věnovanému písničkám V+W.

Večer dvou českých písničkářů nabídne zajímavé srovnání dvou písařských stylů a mnoho veselých písní, a to i krutě aktuálních. Jako například tu o Čapím hnízdě nebo Cikánskou baladu anebo Palečkovu Ruští chudatýři.

Kyla Brox Band poprvé v Česku

Poslední bluesový koncert před prázdninami představí žateckým a přespolním divákům britskou zpěvačku Kylu Brox, která zde bude 22. května v 19 hodin zahajovat své první české turné.

Kyla Brox je britská bluesová a soulová zpěvačka. Je považována za nejzajímavější, nejosobitější a nejvýraznější britskou zpěvačku tohoto žánru své generace. Zpívá svým KylaBrox Bandem se svým muzikantským, životním partnerem Dannym Blomeleym. V Žatci ji doprovodí: Jiří Maršíček – kytara; Danny Blomeley – basa; Tomáš Hobzek na bicí.

Více informací najdete zde: www.divadlozatec.cz.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru