Noc kostelů v Ročově odstartuje výstřel z děla na návsi
Kostel v D. Ročově, kde proběhne hlavní varhanní koncert.
Co se chystá

Ročov - Spolek pro obnovu Ročova a okolí ve spolupráci s Římskokatolickou farností H. Ročov vás zve na Noc kostelů, která se uskuteční v pátek 25. května 2018 v Ročově. Protože v letošním roce slavíme i 100. výročí založení Československa, má tato akce zároveň oslavit i vznik naší vlasti. Slavnost je pořádána za finančního přispění potomků zakladatelů Ročova – rodiny Kolowrat-Krakovských.

Noc kostelů začíná v Dolním Ročově od 17:30 hodin výstřelem z děla na návsi. V kostele bude následovat přivítání hostů a slavnostní varhanní koncert se sopránovým zpěvem a trubkou. Představí se vám na varhany profesor Pražské konzervatoře Petr Čech, mimo jiné varhaník v chrámu Matky Boží před Týnem na Staroměstském náměstí, sopránový zpěv předvede Aneta Schwarzová a na trubku zahraje pan Vilém Hofbauer.

Zazní skladby Bacha, Vejvanovského, Smetany, Mozarta či Vivaldiho. Po koncertu cca v 19:00 hodin proběhne komentovaná prohlídka kostela a kláštera s malou tematickou výstavou. Budete si moci prohlédnout, jak po roce postoupily opravy konventu.

Od 20:30 hodin v hornoročovském kostele proběhne koncert populární hudby studentů Pražské konzervatoře. Poslechnout si můžete například skladbu Staré rány od Hapky a Horáčka, Hallelujah od L. Cohena, Love of my life od skupiny Queen a další.

Na všechny akce je vstupné dobrovolné. Případný výtěžek ze vstupného bude použit na rekonstrukci varhan v kostele v Horním Ročově, které se plánují v letošním roce opravit.

  • Jan Sochůrek
  • Vojtěch Václav Pour
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru