ROZHOVOR: Jan Myšák (16): Individuální úspěchy jsou hezký, ale nejkrásnější jsou ty týmový
Honza Myšák.
Louny

Litvínov - V litvínovském Zámeckém parku jsem se sešla a vyzpovídala mladého sympatického hráče litvínovského klubu HC Verva Honzu Myšáka.

Hraješ hokej za Litvínov. Jaké číslo nosíš na dresu a proč?

Nosím číslo 91. Vždycky jsem měl 19, kvůli Jirkovi Šlégrovi, protože to byl jeden z mejch velkejch vzorů. Ale vzhledem k tomu, že v Litvínově je jeho číslo vyvěšený, tak se nesmí nosit, jsem ty čísla jen přehodil a mám z toho 91.

V kolika letech jsi poprvé stál na bruslích?

Byly mi asi 3, když mě rodiče vzali na stadion, na tréninkovou halu. Hrál jsem kvůli tomu, že to hrál brácha, tak jsem si taky hrál. A kolem šesti let jsem si už připojil do nějaký třídy.

Jsi nejmladším hráčem Litvínova v historii klubu, jsi i nejmladším hráčem v extralize?

To asi ne, ale to záleží na tom, kdy kluci nastupujou. Jsou tam kluci, co nastupovali v průběhu roku a byli i mladší. Ale myslim, že v historii bych byl celkově asi devátej.

Dávají ti spoluhráči najevo tvůj věk?

Občas se nějakej vtípek najde, ale jsou super a hrozně mi pomáhají.



A jak vnímáš nálepku talentovaného hráče? Cítíš se jako někdo, kdo má štěstí a obrovský dar?

Snažím se sebe vnímat jako obyčejnýho hráče, snažím se hokejem bavit, ne že na sebe budu koukat jako něco víc, pořád se to učim, jsem mladej, ale určitě je na mě kladena větší zodpovědnost, než na ostatní hráče, který jsou v mým věku, takže v něčem je to trochu jiný.

Je ti 16, studuješ litvínovské gymnázium. Už víš, kam půjdeš po skončení studia?

Momentálně jsem rád, že stíhám, jsem ve druháku, chci si udělat maturitu a pak se věnovat hokeji. Když to půjde dál, a když ne, půjdu na vysokou školu.

V dubnu česká televize odvysílala pořad Všechnopárty, kde jsi byl hostem, měl jsi po odvysílání ohlasy u spolužáků? Sledují tě?

Spolužáci mi rozhodně fandí. A hrozně si cením jejich podpory a hlavně toho, že mi pomáhají v tom, abych dostudoval. Takže jsem nesmírně rád za to, že je mám, že se s nimi můžu znát a že mi takhle pomáhaj.

A kdo je tvůj hokejový vzor?

Vždycky to byl Jarda Jágr, to je jasný, protože to je snad nejúspěšnější českej hokejista. Ale jsou i další jako skvělej Crosby a McDavid z Kanady, Auston Matthews z USA… No je jich hodně.

Během MS 2019 jsi nastoupil na led v zápasu proti Kanadě, kde jsi asistoval při gólu. Jaké to bylo?

Přiznám se, že to bylo skvělý, vzhledem k tomu, že já jsem zhruba měsíc před tím mistrovstvím vůbec nevěděl, jestli tam budu. Měl jsem zlomenej kotník, takže jsem strašně pracoval na tom, abych se dostal zpátky do formy, aby mě tam trenér Hadamczik vybral, což se mi povedlo a tím že jsem tam mohl bejt s klukama, o rok staršíma, bylo skvělý. Mohl jsem si zahrát supr zápasy, který bych si jinde nezahrál, takže to hodnotim pozitivně. Jediný co mi vadilo je, že jsme bohužel vypadli ve čtvrtfinále, což byla škoda.

Máš nějaký hokejový sen, klub kde bys chtěl hrát nebo tvůj vzor s kterým bys chtěl nastoupit v zápase?

Vždycky jsem měl ty vzory tady v Litvínově, chlapi jako Viktor Hübl, František Lukeš, Michal Trávníček, Jakub Petružálek a to se mi povedlo, že jsem s nima už mohl nastoupit. Jsou i další, s kterýma bych si chtěl zahrát…opory NHL jako třeba Crosby, Ovečkin, je jich hodně a snažím se tim hlavně bavit a neřešim, kde nebo s kým bych si chtěl zahrát.

A co považuješ za svůj největší dosavadní úspěch?

Jako největší úspěchy řadim ty týmový, když jsme vyhráli s nároďákem turnaj pěti v Piešťanech nebo když jsme vyhráli Mistrovství krajů. Úplně individuální úspěchy jsou sice hezký, ale nejkrásnější jsou ty týmový. Třeba když jsme v osmý třídě vyhráli akademii, nebo když jsme byli třetí na republice, to je prostě nejvíc.

Přejeme ať se sny vyplní a slouží ti zdraví. Děkuji za rozhovor.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru