Muži vytáhli z hořícího vozu zaklíněného řidiče, sami se při tom zranili. Dostali medaile za statečnost
Martinu Berntovi a Josefu Pikešovi náleží medaile za statečnost právem. Foto: HZS ČR
Louny

Ústecký kraj - Dva obyvatelé Ústeckého kraje obdrželi medaile za statečnost od nejvyššího vedení hasičů. Při nehodě zachránili život zraněnému muži.

Generální ředitel Hasičského záchranného sboru ČR Drahoslav Ryba předal v rámci slavnostního ceremoniálu na Zámku Zbiroh u příležitosti státního svátku 28. října medaile Za statečnost dvěma občanům z Ústeckého kraje, Martinu Berntovi a Josefu Pikešovi.

"Oba se dne 22. září letošního roku stali svědky dopravní nehody, při které došlo k požáru vozidla. V havarovaném vozidle zůstal zaklíněný řidič. Oba muži neváhali, a přes riziko, které jim v hořícím vozidle hrozilo, vyprostili zaklíněného řidiče, dopravili ho do bezpečí a poskytli mu základní zdravotní péči. To vše ještě před příjezdem první jednotky. Oba při záchraně muže utrpěli zranění o sklo havarovaného vozidla. Svým pohotovým jednáním a s nasazením vlastního života zachránili zraněnému řidiči život," říká mluvčí Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje Lukáš Marvan.

Medaili za statečnost uděluje tradičně ministr vnitra občanům, kteří svým pohotovým, profesionálním jednáním, často s nasazením vlastního života, zachránili lidský život.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru