MUDr. Marta Vachová obdržela celostátní Cenu Ď za podporu a rozvoj zdravotních programů a zdraví. Foto: Krajská zdravotní, a.s.
Louny

Ústecký kraj, Teplice - Celostátní Cena Ď za podporu a rozvoj zdravotních programů a zdraví byla za rok 2020 udělena MUDr. Martě Vachové, primářce Neurologického oddělení Krajské zdravotní, a.s. – Nemocnice Teplice, o.z., a vedoucí tamního RS centra pro pacienty s roztroušenou sklerózou.

Slavnostní vyhlášení Cen Ď se uskutečnilo v Nové scéně Národního divadla. Cenu Ď lékařka, která se nemohla pražského galavečera zúčastnit, nyní převzala na Konferenci O roztroušené skleróze (ne)jen pro rodinu v Institutu klinické a experimentální medicíny – IKEM.

„Jsem velmi potěšená, jde o ocenění práce nejen mé ale i celého našeho pracovního týmu. Snažíme se nemocným co nejvíce ulehčit život s chronickými neurologickými chorobami. Toto je potvrzení, že jdeme správným směrem naším osobním a individuálním přístupem k nemocným,“ uvedla oceněná MUDr. Marta Vachová.

„Paní primářce za celé vedení gratuluji a moc děkuji za vše, co pro naše pacienty dělá. Víme, že odvádí skvělou práci a jsme rádi, že to neuniklo pozornosti ostatních,“ pogratuloval a poděkoval oceněné lékařce generální ředitel Krajské zdravotní MUDr. Petr Malý, MBA.

Z nominační vizitky MUDr. Marty Vachové na Cenu Ď 2020:

Od dokončení studia medicíny na Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Plzni v roce 1996 pracuje na neurologickém oddělení teplické nemocnice. Od školy se věnuje problematice roztroušené sklerózy mozkomíšní (RS). Její úsilí vedlo v roce 2005 k zařazení původní ambulance pro RS do sítě RS center, kterých je v České republice nyní 15. Jako vedoucí lékař tohoto centra vysoce specializované péče pracuje doposud. Centrum kromě standardní léčby poskytuje nemocným i možnost účasti v mezinárodních studiích s novými léky pro nemocné s RS.V tomto směru MUDr. Marta Vachová zastává funkci hlavního investigátora od roku 2006.

Neurologické oddělení Krajské zdravotní, a.s. – Nemocnice Teplice, o.z., má nejvyšší typ akreditace (akreditace II. typu) pro vzdělávání specialistů v oboru Neurologie. Nadregionální centrum pro léčbu roztroušené sklerózy, disponuje statutem centra vysoce specializované péče. Při tomto oddělení dále funguje Centrum vysoce specializované péče o pacienty s iktem, které opakovaně obdrželo prestižní diamantový statut za péči o pacienty s cévní mozkovou příhodou a má mezinárodní certifikát evropské asociace ESO pro léčbu mozkových příhod. Třetím specializovaným pracovištěm při tomto oddělení je Centrum specializované péče pro diagnostiku a léčbu bolestí hlavy. Oddělení má lůžkovou, ambulantní a diagnostickou část. Spolupracuje s organizacemi nemocných: ROSKA, SMS, Parkinson, Aura, Iktus a Sdružení nemocných s CMP.

Paní primářka každoročně pořádá odborné konference pro lékaře, lékárníky, zdravotní sestry ze spádové oblasti pracoviště – Ústeckého, Libereckého, ale také Karlovarského kraje, studenty Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem, zástupce pacientské organizace ROSKA. Je iniciátorkou mnoha charitativních akcí.

Paní primářka se stala absolutní vítězkou v kategorii Veřejná správa prestižní čtenářské ankety Osobnost roku Ústeckého kraje 2017. Jde o anketu, ve které hlasuje široká veřejnost.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru