Nejtěžší bylo ucho, dobře se dělala lebka, říká sestřička, která malovala obrázky do kalendáře Krajské zdravotní
Autorka kalendáře Barbora Koulová. Foto KZ
Louny

Ústecký kraj - Krajská zdravotní není jen synonymem profesionální péče o pacienty, ale odráží také spoustu zajímavých osobních příběhů svých zaměstnanců. Příkladem, kdy se skloubí profesní život s životní vášní, v tomto případě uměleckého směru, je Barbora Koulová. Výsledkem je, že můžeme představit originální autorský kalendář na rok 2022. Jeho námětem se stala anatomie a autorka na svých kresbách micropenem zachytila vybrané části lidského těla.

Barbora pracuje jako všeobecná sestra na Klinice anesteziologie, perioperační a intenzivní medicíny Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem.

Bářina talentu si všimli i kolegové na pracovišti a právě od nich vzešel prvotní nápad na autorský kalendář. „Oslovila mne naše vrchní sestra, že bychom mé kresby mohli využít pro naši kliniku, ale že to skončí kalendářem pro celou Krajskou zdravotní, bylo veliké překvapení,“ prozradila skromně Barbora Koulová. Hned také dodala, že šlo o její první projekt tohoto formátu a práce na něm jí velice bavila. Nejtěžší byla kresba lidského ucha, nejlépe se autorce pracovalo na obrázku lidské lebky.

„Kalendář jsme vydali především pro naše zaměstnance a partnery, ale plánujeme, že se kresby časem objeví v rámci výstavy v atriu Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, kde si je bude moci prohlédnout i veřejnost,“ doplnil Petr Malý, generální ředitel Krajské zdravotní.

Krajská zdravotní plánuje přihlásit kalendář do profesní soutěže Zlatý středník. Ta hodnotí firemní a externí média a nejlepší komunikační projekty. „Věříme, že nepůjde o jediný počin našich zaměstnanců. Chceme podpořit a dát příležitost i dalším, kteří chtějí svůj um a talent prezentovat,“ dodal Petr Malý.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru