VIDEO: V atriu ústecké Masarykovy nemocnice začala prodejní výstava fotografií, výtěžek poputuje na Emergency
Fotograf Radim Hlaváč. Foto: Oldřich Hájek
Louny

Ústí nad Labem - Rosnička, sysel, sova či kamzík v nemocnici? Ano! V atriu Krajské zdravotní – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, začala prodejní výstava fotografa české přírody Radima Hlaváče.

Radim Hlaváč se na fotografii přírody a hlavně zvířat zaměřil v roce 2016, jeho snímky se začaly brzy umisťovat mezi nejlepšími a v roce 2019 se stal ambasadorem společnosti Olympus. Jeho práce je k vidění na výstavách od Austrálie po Spojené státy americké. Od úterý 5. dubna si jeho fotografie mohou prohlédnout a zakoupit také pacienti a návštěvníci ústecké Masarykovy nemocnice.

https://www.youtube.com/watch?v=lUF1noue1DQ

„Jsme rádi, že po snímcích z projektu Hrdinové doby covidové, který vznikal i v naší nemocnici, a autorského kalendáře naší společnosti, můžeme v letošním roce zahájit v nemocničním atriu již třetí výstavu. Ta bude navíc prodejní, za což autorovi fotografií děkujeme. Výtěžek pomůže personálu i pacientům na Emergency,“ uvedl generální ředitel Krajské zdravotní MUDr. Petr Malý, MBA.

„Když mě oslovila Krajská zdravotní s myšlenkou uspořádat fotografickou výstavu v nemocnici, rád jsem souhlasil. Napadlo mě, že by bylo dobré, aby výstava byla prodejní a výtěžek z ní by mohl někomu pomoci,“ řekl autor snímků Radim Hlaváč.

Každá z vystavených fotografií Radima Hlaváče je odrazem trpělivosti a citu pro perfektní záběr fotografa, který se soustředí na českou přírodu. Nejraději fotí bezobratlé, hmyz, ptáky a veverky. V atriu Masarykovy nemocnice se tak objevuje rosnička, mlok, sysel, ale i majestátní sova či kamzík.

Vystavené fotografie jsou vytištěny na plátno a prodejní cena každé z nich činí 3 000 Kč. Vybrané peníze následně poputují na jedno z nejvytíženějších pracovišť Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, na Emergency.

Plátna si zájemci mohou prohlédnout přímo v nemocnici, ve fotogalerii na webu Krajské zdravotní či na facebookové stránce společnosti. Kontaktní osobou pro prodej je Tereza Komanová, tel. 477 112 030, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru