Neváhali ani vteřinu! Policisté díky rychlé reakci zachránili lidský život
Foto: Policie ČR
Louny

Duchcov - Zachránit život muže, který zkolaboval na ulici, se podařilo policistům Obvodního oddělení Duchcov ve spolupráci s městskými strážníky. Událost se stala během velikonočních svátků, kdy hlídka policistů ve složení praporčík Tomáš Beránek a nadstrážmistr Damián Pondělík byla přiřazena do dopravně bezpečnostní akce „Velikonoce“.

Při průjezdu obcí Duchcov si všimli, že před domem na chodníku leží muž, který se nehýbe a kolem něj postává hlouček lidí. V tu chvíli na místo přijížděla i hlídka městských strážníků. Společně ihned běželi k ležícímu muži, u něhož zjistili, že nedýchá. Jeden ze strážců zákona ihned zahájil ruční masáž srdce a zbylí připravovali k použití defibrilátor, který měla hlídka policistů ve služebním vozidle. Přístroj po napojení elektrod na tělo vydal pokyn k přímé masáži srdce. Tu prováděli policisté střídavě se strážníky. Za chvíli přístroj zavelel dát poškozenému výboj, poté opět policisté pokračovali v masáži srdce. Až po druhém výboji defibrilátoru si mohli policisté v dramatické situaci oddechnout. Muž začal po několika minutách sám dýchat. V tu chvíli na místo přijela sanitka RZS, která po nezbytné stabilizaci převezla muže do nemocnice s podezřením na recidivu infarktu.

"Policisté tak svým rychlým a profesionálním zásahem naplnili beze zbytku heslo “Pomáhat a chránit“. Policejní vozy jsou defibrilátory vybaveny již přes 10 let, a výrazně pomáhají policistům při situacích, kdy jde o záchranu lidského života," uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru