Přihlašte se na neckyádu! V Lounech zatím vyhlížejí první posádku
Neckyáda na Ohři v Žatci. Ilustrační foto Libor Želinský
Louny

Louny - Prázdniny v Lounech mají letos začít veselou akcí, která přímo v tomto městě ještě nebyla: neckyádou, závodem pestrých a originálních plavidel vlastní výroby po řece Ohři. Termín závodu je určen na sobotu 30. června a avizován je už od dubna. Zatím se však ještě nikdo oficiálně nepřihlásil. Takže neváhejte, buďte klidně první, třeba za to dostanete i speciální cenu za odvahu. Poslední červnová sobota slibuje pěknou zábavu.

Neckyáda bude součástí celodenní zábavné akce s názvem Den řeky Ohře. Její zázemí bude na výstavišti. "O možnost aktivní účasti v závodu se prostřednictvím našeho infocentra zajímalo zatím jen pár jednotlivců. Někdo si i stáhl nebo vzal přihlášku, ale až dosud se žádná posádka ještě u nás oficiálně nepřihlásila," uvedla v úterý na dotaz naší redakce Eva Bitnerová z městského informačního centra Louny.

Poslední možnost přihlásit se budou mít případní zájemci podle ní ještě v den konání akce, tedy 30. června. Přihlásit se mohou i kdykoli předtím, stejně tak tedy už nyní, na informačním centru města. "Jsme optimisté a věříme, že dáme dohromady určitě přinejmenším tři posádky a neckyáda bude odstartována," říká Eva Bitnerová.

Start závodu by měl proběhnout 30. června odpoledne ve 14 hodin. Zázemí pořadatelů i závodníků bude v prostoru poblíž amfiteátru na výstavišti na břehu řeky.

Závodit mohou pouze nemotorová plavidla. Neckyádu pořádají společně Městské informační centrum Louny a Destinační agentura Dolní Poohří.

Neckyáda má tradici na několika místech v okolí, například v Žatci či v Blšanech u Loun, přímo v Lounech ji však zatím nikdo nepořádal. Jenom v roce 2015 vyjelo několik desítek lodí z Loun do Vršovic na počest oslavy 1210 let od první písemné zmínky o řece Ohři, avšak to nebyla neckyáda v tradičním slova smyslu, ale spíš hromadná vyjížďka vodáků a dalších přátel řeky na běžných lodích bez maškarních doplňků.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru