Gratulujeme! Postoloprtské mažoretky vybojovaly titul vicemistrů České republiky
2x foto: Postoloprtské mažoretky
Louny

Postoloprty - Postoloprtské mažoretky v Poděbradech (16.-17. června) zakončily letošní soutěžní sezonu svou účastí ve finále Národního šampionátu mažoretkových skupin. Pro rok 2018 se staly Vicemistry České republiky!

Národní šampionát mažoretek je soutěž skládají se z několika soutěžních kol. Postoloprtské mažoretky do něho vstoupily již v dubnu v soutěžích jednotlivců – sola a dua. Z Klatov, kde P.M. reprezentovalo 14 dívek ve čtyřech věkových kategorií, jich 12 postoupilo do celorepublikového finále v Ronově nad Doubravou. Nejúspěšnější soutěžící se stala Aneta Houšková, která se umístila na 3.místě a stala se II. Vicemistrem ČR.

Soutěže mažoretkových skupin odstartovaly v květnu regionálními koly jednotlivých oblastí. Postoloprtské mažoretky do šampionátu vstoupily se dvěma skupinami ve věkových kategoriích děti mladší a v junior. Obě skupiny z regionálního kola v Žatci postoupily jako Vicemistři oblasti do Zemského finále – Mistrovství Čech, které se konalo ve Strakonicích. Zde se bojovalo o postupy na finálové kolo – Mistrovství ČR, kde se potkají ty nejúspěšnější mažoretkové skupiny z Čechi i Moravy.

Právě proto, je postup do finále pro každou mažoretkovou skupinu velmi prestižní událostí a velkým úspěchem. Postoloprtské mažoretky v dětech mladších postoupily ze 3. místa jako II.Vicemistr Čech, juniorky ze druhého místa jako Vicemistr Čech.

Finálové klání o nejcennější tituly se konalo v Poděbradech 16.-17. června. Naše mažoretky čekal náročný program dvou soutěžních dnů – v sobotu soutěžily v pochodovém defilé, dále absolvovaly průvod městem a prostorové zkoušky pódiových formací, ve kterých se soutěžilo následující den.

Obě skupiny čekalo soutěžní vystoupení v průběhu nedělního dopoledne, což znamenalo brzké vstávání kvůli přípravám. Na podiu, umístěném v centru krásné poděbradské kolonády, Děti mladší vystoupily se skladbou Bam Bam! a junioři se skladbou s názvem Olympia.

Vyhlášení výsledků se konalo v odpoledních hodinách. V dětech mladších se Postoloprtské mažoretky umístily na skvělém 5. místě. V juniorské věkové kategorii Postoloprtské mažoretky získaly ocenění za nejlepší podiovou formaci a druhé místo za pochodové defilé. V celkových výsledcích tak skončily na 2.místě a získaly titul Vicemistrů České republiky pro rok 2018.

Po náročné, ale úspěšné letní sezoně, čeká Postoloprtské mažoretky ještě pár vystoupení a potom krátké volno, aby nasbíraly sílu do nového školního roku. Již o prázdninách je však čeká letní soustředění, kde začnou připravovat soutěžní skladby na příští rok.

1906mazoretky1

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru