Silný vichr žene z polí, lomů a popílkovišť oblaka prachu. Varování před živlem platí do noci
Oblaka prachu unášená větrem u Vyškova. Foto: Michal Hrdlička
Louny

Mostecko, Lounsko - Meteorologové varují před silným větrem a bouřkami, které mohou přijít až do nočních hodin. Stupeň nebezpečí není vysoký, hasiči už ale vyjížděli k několika případům polámaných nebo vyvrácených stromů.

Strom spadl přes silnici mezi Mariánskými Radčicemi a Lomem na Mostecku, v mostecké ulici Gorkého a mohutný listnáč se zřítil na ulici i ve Skupově ulici v Mostě.

Vichřice s sebou ale unáší také oblaka prachu. Otevřené a vyschlé pláně uhelných lomů vydávají do ovzduší velké množství materiálu, který se žene přes Mostecko. Lidé jev hlásí jako prašnou bouři a dokumentují jej řadou fotografií na sociálních sítích.

Silně se také práší od počeradské elektrárny. Nad Obcí Vyškov leží již roky nepoužívané úložiště popílku, z kterého se právě v tuto chvíli snášejí možná až tuny popílku, prachu a nečistot na okolní vesnice.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru