Zajímavost: Maminka a syn z Postoloprt soutěžili ve finále AZ Kvizu
Daniel s maminkou v televizní soutěži. Zdroj: Česká televize, reprofoto Libor Želinský
Louny

Postoloprty – Květoslava a Daniel Zíbrtovi, maminka z Postoloprt a její dospělý syn, si udělali na jaře zajímavý výlet. Cestovali do Brna k natáčení televizní soutěže AZ Kvíz. A v té si vedli tak dobře, že nakonec proti sobě dokonce stanuli ve finále jako nejlepší dva soutěžící.

Samotné natáčení probíhalo na začátku května, v České televizi byl potom pořad odvysílán 15. června. Celkovým vítězem se nakonec stala maminka, učitelka ZŠ Postoloprty, která ve finálovém souboji těsně vyhrála nad synem Danem, mladým právníkem, fotbalistou a také divadelním ochotníkem. „Maminka v rámci soutěže v televizním bankomatu ve studiu vyhrála sedm tisíc korun a já jsem si jako cenu odvezl několik knih,“ vypráví Daniel Zíbrt. Oba postoupili do dalšího dílu, který se bude v televizi vysílat 10. září.

A co samotnému natáčení předchází, jak se do soutěže můžete dostat? „Nejprve je třeba udělat konkurz. To je písemný test složený ze 27 otázek, při kterém zájemce ukáže, že má potřebné všeobecné znalosti. Dělali jsme ho rovněž v Brně, a to už loni v září,“ vzpomíná Dan Zíbrt.

V zákulisí natáčení probíhá podle něj všechno příjemně a profesionálně, vše také klape rychle a přesně. Každé natáčení trvá přibližně hodinu. Občas se musí pořad i zkracovat nebo upravovat, a to proto, aby výsledek odpovídal předepsané časové stopáži. „Náš finálový souboj byl například ve skutečnosti o osm polí delší, ale nevycházel by časově, takže pak bylo nutné ho zkracovat a natáčet znovu. Museli jsme i hrát tak trochu divadlo – já například vím, kde leží Žehuňský rybník, ale teď jsem to musel nevědět,“ usmívá se Dan.

Občerstvení v televizi podle něj k dispozici nebylo, jen voda k napití. „Ani nějaké suvenýry na památku jsme zatím žádné nedostali,“ uvedl Dan na dotazy naší redakce. „Přesto rád kdykoli přijedu znovu, televizní soutěže mě baví, už jsem byl v několika,“ směje se mladý muž z Postoloprt. „Byly to pro nás pěkné zážitky a zkušenosti,“ dodal.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru