Průvod hudebníků oslavil sto let Československa
Hudebníci při oslavě státnosti na lounském náměstí. Foto Libor Želinský
Louny

Louny – Sto let od založení Československa se nebude oslavovat jen na podzim, až bude výročí „aktuální“ a přesné. V ulicích Loun a také v parku na výstavišti proběhla veselá oslava s hudbou a tancem už nyní ve čtvrtek, v den letního slunovratu.

Městem prošel průvod v dobových kostýmech, na náměstí po poledni hrála dechovka, zúčastnily se desítky spokojených diváků a posluchačů (na snímku). Před knihovnou si všichni mohli dát i malé občerstvení.

Průvod k oslavě české a slovenské státnosti vyšel v poledne od budovy obchodní akademie, pokračoval přes město a po zastávce na náměstí směřoval směrem k amfiteátru na výstavišti, kde oslava pokračovala. Součástí bylo několik hudebních a tanečních vystoupení, výstava starých fotografií, ukázky sokolských cvičení. Pořadatelem byla Obchodní akademie a Střední odborná škola generála Františka Fajtla a Městská knihovna Louny, která bude pečovat i o opravený pavilon na výstavišti a další společenský a kulturní program v parku. Otevření pavilonu se připravuje na červenec, pavilon s kavárnou a nabídkou společenských akcí i odpočinku pak bude pro veřejnost k dispozici vždy v sezoně od dubna od října každý den, tedy i v době mimo konání hlavních lounských výstav na výstavišti u řeky.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru