FOTOGALERIE: Hasiči z Postoloprt pomáhají už 150 let. Velkolepé oslavy přilákaly stovky lidí
Foto: Michal Hrdlička
Louny

Postoloprty - Sobotní den byl pro postoloprtské hasiče velkolepým svátkem. Slavnosti začaly průvodem v 10 hodin od nádraží Českých drah, v jehož čele šla Lounská třináctka a Postoloprtské mažoretky.

Průvod prošel až na Mírové náměstí, kde hasiči vystavili svou techniku a předvedli několik ukázek zásahové činnosti. V zámecké zahradě oslavy provázel bohatý doprovodný program jako ukázky kynologů či záchranářů. Návštěvníci si mohli prohlédnout vojenský historický tábor a vyzkoušet otočný simulátor dopravní nehody. Na velkém pódiu ve dvě hodiny po poledni zahrála místní kapela Kočkuzblajs, kterou vystřídalo hudební složení Staré tenisky a večerem pak provázela kapela Brutus.

SDH Postoloprty

V roce 1868, na žádost většiny obyvatel, vznikl hasičský sbor, který byl nejprve součástí tělovýchovné jednoty a v roce 1870 se osamostatnil. V současné době vyjíždí členové výjezdové jednotky, kterou tvoří 24 členů, ročně k přibližně stovce událostem. Jednotka je zařazena do kategorie JPO II s výjezdem do 5 minut po vyhlášení poplachu.

Fotogalerie

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru