Dialyzační středisko v Lounech čekají velké změny. Rekonstrukce skončí v polovině příštího roku
Foto: David Vondruška
Louny

Louny - V polovině příštího roku se pro lounské pacienty s chronickým selháním ledvin otevře po celkové rekonstrukci dialyzační středisko Fresenius NephroCare, které se nachází v prostorách Nemocnice Louny. To je nyní uzavřeno a jeho pacienti podstupují svou léčbu v náhradních prostorách.

Důvodem rekonstrukce je především potřeba rozšíření kapacit střediska a nevyhovující technický stav budovy. Po dokončení prací nabídne středisko o osm nových lůžek více a dojde k celkovému rozšíření kapacity na 22 lůžek. Novinkou bude také rozšíření parkovacích ploch a zlepšení příjezdové cesty pro sanitky i vozidla pacientů. Nebude chybět ani lepší a modernější zázemí pro zdravotnický personál a pacienty. Prostory budou samozřejmě plně bezbariérové a přestěhuje se sem i nefrologická ambulance, která nyní funguje v budově polikliniky.

„Na našem středisku zabezpečujeme dialyzační služby a poradnu pro nefrologické pacienty pro Lounsko a Žatecko. V současné době máme v péči střediska zhruba osmdesát pacientů, nabízíme i možnost peritoneální (břišní) dialýzy. V ambulanci máme nyní registrováno téměř 800 pacientů,“ říká MUDr. Milena Charouzová, primářska dialyzačního střediska Fresenius NephroCare v Lounech, a dodává: „Rekonstrukci vítáme vzhledem k potřebě navýšit kapacitu střediska a možnosti zajistit příjemné prostředí pro naše pacienty i zaměstnance.“

Rekonstrukce dialyzačního střediska probíhá ve spolupráci s Nemocnicí Louny, která pro pacienty s chronickým selháním ledvin bezúplatně poskytla náhradní prostory v areálu nemocnice. Díky tomu nemusí místní pacienti dojíždět do vzdálenějších středisek. Provoz nefrologické ambulance v přilehlé poliklinice v Lounech pokračuje beze změny. Od 1. července 2018 se však mění kontaktní telefon na dialyzační středisko – nové číslo je 477 012 310 a bude platit trvale i po návratu provozu do zrekonstruovaných prostor.

Náklady na stavební práce včetně nákladů na projektovou dokumentaci činí cca na 30 milionů korun. Většina technologií bude přemístěna ze stávajícího dialyzačního střediska, jejich dovybavení a nábytek pak přijde zhruba na osm milionu korun.
Dialyzační středisko v Lounech bylo otevřeno v roce 1994. O deset let později jej pod svá křídla převzal stávající provozovatel – společnost Fresenius Medical Care, a středisko se tak stalo součástí mezinárodní sítě NephroCare.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru