Bezpečnější chodník i parkoviště, upravené zastávky. Na opravy v ulici SNP získalo město pětimilionovou dotaci
První etapa rekonstrukce v ulice SNP si vyžádala dočasné zrušení autobusové zastávky u Luny. Foto: Libor Želinský
Louny

Louny - Ve středu 11. července byla schválena Výborem Státního fondu dopravní infrastruktury (dále jen „SFDI“) žádost Města Louny o dotaci z programu „Zvyšování bezpečnosti“ na rekonstrukci chodníků v ulici Slovenského národního povstání v maximální výši 4,9 mil. Kč s DPH (85% uznatelných nákladů).

Příprava stavby probíhala již od roku 2016, kdy bylo zadáno vypracování projektové dokumentace. V červnu roku 2017 nabylo právní moci stavební povolení a v lednu 2018 byla podána žádost o dotace. V průběhu projednávání žádosti proběhlo výběrové řízení na zhotovitele akce, z kterého vyšel jako vítěz Michal Bajušev s vítěznou cenou cca 9,7 mil. Kč s DPH.

Stavba je rozsáhlá, vzhledem k nutnosti dokončení stavby do konce roku byla realizace pečlivě rozplánována. K zahájení muselo dojít okamžitě po odsouhlasení dotací a jako první etapa byl zvolen nejproblematičtější úsek se zastávkou Luna. Tato etapa si vyžádala dočasné zrušení autobusové zastávky. Bude prováděna rekonstrukce chodníku, úpravy nástupišť autobusových zastávek a parkoviště.

Zároveň se město rozhodlo v rámci této akce zrealizovat celkovou rekonstrukci veřejného osvětlení (výměna kabelů, stožárů a svítidel). Z důvodu bezpečnosti bude vjezd na parkoviště přesunut blíže k centru města a zastávky linkové autobusové dopravy a městské dopravy na sebe budou plynule navazovat. Zrušení autobusové zastávky je plánováno do konce prázdnin, ale v případě možností bude zastávka obnovena dříve. V dalších etapách bude navazovat rekonstrukce chodníku a veřejného osvětlení v úseku od ulice Maroldova po ulici Přemyslovců.

Dočasné omezení a vzniklé komplikace během stavby bude jistě občanům města kompenzovat bezpečnější chodník, vjezd na parkoviště a upravené autobusové zastávky za přispění SFDI.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru