Kdo pomáhal vytáhnout tonoucí z mosteckého Benediktu? Byli to vězni z Bělušic
Záchranné složky na Benediktu. Foto: Oldřich Hájek
Louny

Most - K záchraně dětského života ve čtvrtek po poledni na mosteckém Benediktu přispěli tři vězni z Bělušic a vězeňská stráž. Vězeňská služba ČR nyní oficiálně informovala o tom, co se dělo na vodní nádrži.

Policisté přijali oznámení od zdravotnické záchranné služby, že se v areálu topí chlapec a muž, ve 12.40 hodin. O případu jsme krátce poté informovali z místa události zde. Podle prvotních informací se ve vodě topil nezletilý chlapec, kterého se snažil zachránit jeho otec. "Oběma byla na místě poskytnuta první pomoc, otec i přes několik desítek minut poskytovanou resuscitaci zemřel," uvedl mluvčí policie Daniel Vítek. "Chlapec byl vrtulníkem transportován do nemocnice," sdělil Prokop Voleník, mluvčí Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje.

Z vody pomohli dostat tonoucí dvojici vězni z Věznice Bělušice a jejich stráž. "Vězni z Věznice Bělušice dne 19. července 2018 v rámci prací ve prospěch Technických služeb Most natírali plot v objektu rekreačního střediska Benedikt. Po ukončení práce čekali spolu s dozorcem na vozidlo a všimli si dramatu odehrávajícího se ve vodě. Zatímco člen vězeňské stráže volal záchranku, tři vězni skočili do vody a pomáhali tonoucí vytáhnout," uvádí vězeňská služba.

Ředitel Věznice Bělušice Roman Mišák po návratu do věznice dozorci i odsouzeným poděkoval a v rámci své kázeňské pravomoci udělil finanční odměnu za příkladný čin při záchraně života.

Jak přesně k tonutí obou lidí došlo, ještě není zřejmé. Bližší okolnosti celého případu prověřují mostečtí kriminalisté.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru