PRÁVĚ TEĎ: Pohřeb vojáka zabitého v Afghánistánu sledují v Chomutově stovky lidi
Foto: Oldřich Hájek
Louny

Chomutov - V Chomutově začal dnes v pravé poledne pohřeb vojáka Martina Marcina, který se stal obětí atentátníka v Afghánistánu. Smuteční obřad je v kostele sv. Ignáce na náměstí. Martin Marcin je jedním ze tří českých vojáků, kteří 5. srpna zahynuli nedaleko Bagrámu, k útoku se přihlásilo radikální islamistické hnutí Tálibán.

V centru Chomutova je v tuto chvíli řada vojáků, kamarádů zesnulého, armádní kapela. Na místě jsou stovky lidí. Nad náměstím přelétly dvě stíhačky. Kostel, kde se smuteční obřad uskuteční, je zcela zaplněn.

Martin Marcin se narodil v roce 1982 v Přečáplech u Chomutova. Dětství strávil v Jirkově, chodil tam na základní školu. Studoval v Litvínově na Schole Humanitas. 

Tři čeští vojáci, rotný Martin Marcin (1982), desátník Kamil Beneš (1990) a desátník Patrik Štěpánek (1993), utrpěli smrtelná zranění při útoku sebevražedného atentátníka v okolí základny Bagrám v afghánské provincii Parwan. K útoku došlo 5. srpna 2018 okolo 3.50 hodin našeho času při patrole v okolí základny Bagrám. Další tři členové patroly, jeden americký a dva afghánští vojáci, byli těžce zraněni.

1408pohreb1

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru