Zvířata, jarmark, dobrá nálada. V Dobroměřicích chystají posvícení
Výstava drobného zvířectva v jiné obci u Loun - ve Smolnici. Ilustrační foto Libor Želinský
Louny

Louny, Dobroměřice – Po vydařených Dnech evropského dědictví, spojených s příjezdem prezidenta Masaryka na lounské náměstí, se chystá na tento týden v těsném okolí Loun další zajímavý víkendový program: bude to posvícení v Dobroměřicích. Je spojeno s chovatelskou výstavou, zábavnými soutěžemi, hudbou, setkáním v kostele, zpíváním české hymny a mnoha dalšími pestrými akcemi pro děti i dospělé.

Program začíná v sobotu 22. září ve 12 hodin a skončí v neděli kolem 18. hodiny. V parku u obecního úřadu budou po oba dny vystaveni králíci, holubi, drůbež a další zvířata; chovatelé v Dobroměřicích uspořádají společnou výstavu letos úplně poprvé. Její součástí je i tombola a občerstvení. V sobotu odpoledne proběhne také zábavný „dětský den“, ale pozor: soutěže s veselými disciplínami budou tentokrát určeny pro týmy, složené z dospělých závodníků. Program pro děti na místě se ovšem určitě také najde. Po soutěžích je připravena i zábava s country hudbou.

A v neděli bude posvícení pokračovat už od 9 hodin. Součástí bude poutní mše v kostele, soutěž o nejchutnější domácí posvícenskou dobrotu, historický jarmark, vystoupení šermířů a rytířů. V 17 hodin vystoupí v kostele dětský pěvecký soubor Carmen z Loun. Kromě jiného za doprovodu varhan zazpívá i českou hymnu, neboť koncert je zařazen mezi oslavy 100 let od vzniku Československé republiky.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru