Zajímavost: v opraveném pavilonu proběhne první svatební obřad
Ilustrační foto pixabay.com
Louny

Louny – V nově opraveném pavilonu na výstavišti v Lounech proběhne v sobotu 22. září první svatební obřad. Snoubenci projevili zájem uzavřít sňatek v neobvyklém prostředí se zajímavou architekturou a město Louny i městská knihovna, která zajišťuje provoz pavilonu, jejich přání vyhověly. Pavilon s kavárnou tak budou určitou část dne pro veřejnost uzavřeny.

Pavilon se opravoval od loňského podzimu. Město za rekonstrukci zaplatilo kolem 15 milionů korun. Znovu slavnostně otevřen pro veřejnost byl letos 8. července. Představa města byla od počátku taková, že pavilon po rekonstrukci bude sloužit veřejnosti mnohem více než dosud a že se má stát novým střediskem kulturního a společenského života v Lounech, podobně jako tomu bylo v minulém století za první republiky.

Úkolu oživit pavilon se ujala Městská knihovna Louny. Zatímco dříve byl objekt pavilonu většinu roku uzavřen a otvíral se jen při velkých výstavách na výstavišti, nyní je pro veřejnost k dispozici denně. V provozu je kavárna s občerstvením, čítárna novin a časopisů, návštěvníci mají možnost posedět, popovídat si, ale i třeba přijít na různé speciální akce s hudbou či tancem či například výstavy fotografií. Možnost využití sálu k tanečním setkáním a pro zájemce i ke svatebním obřadům byl také jeden z nápadů a cílů lidí z města a knihovny.

Během září kromě uvedené svatby v pavilonu proběhla už dvakrát oblíbená Nedělní tančírna, o státním svátku příští pátek bude sál vyhrazen pro mezinárodní hudební festival s názvem České středohoří. Poslední zářijový den se bude na místě tančit argentinské tango. Týž den tam bude připravena i ochutnávka vín. A velká událost se v pavilonu chystá na sobotu 27. října – v předvečer dalšího státního svátku to bude slavnostní ples ke 100 letům od založení Československé republiky.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru