Blahopřejeme! Knihovna v Lounech získala ocenění v soutěži Městská knihovna roku 2018
Městská knihovna Louny získala zvláštní ocenění v kategorii města 10001-20000 obyvatel v soutěži Městská knihovna roku 2018. Foto: Ilona Konířová
Louny

Praha - Celá knihovnická obec se sešla v úterý 9. října v Zrcadlové kapli Národní knihovny na slavnostním předávání cen Ministerstva kultury ČR „Knihovna roku 2018“ – pro knihovny v malých obcích – a SKIP, který uděluje cenu „Městská knihovna roku 2018“ pro knihovny působící ve městech, která mají 5 000 a více obyvatel. Obě ceny se udělují k ohodnocení dlouhodobých zásluh za rozvoj knihovnictví a mimořádný přínos k rozvoji veřejných knihovnických a informačních služeb.

Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR vyhlásil již podeváté soutěž o nejlepší Městskou knihovnu roku 2018. Záštitu nad soutěží převzal Svaz měst a obcí ČR. Cílem soutěže je ocenit nejlepší české knihovny, které jsou provozovány či zřizovány městy a motivovat je k rozšíření a zkvalitnění veřejných knihovnických a informačních služeb.

Soutěž měla dvě kola. V prvním byly knihovny hodnoceny metodou benchmarkingu. Celkem bylo porovnáváno 22 výkonových indikátorů, například počet nových přírůstků knihovního fondu, plocha knihovny pro veřejnost, počet registrovaných uživatelů, počet stanic připojených k internetu. Dvě nejlepší knihovny z každé velikostní kategorie postoupily do druhého kola.

Odborná komise navštívila celkem 8 knihoven a na místě posuzovala především společenské a komunitní působení knihovny pro obyvatele města a úroveň prostředí knihovny, dále exteriér, interiér, technické vybavení, sociální zázemí apod.

Slavnostní akce se zúčastnili i zástupci Městské knihovny Louny, aby převzali cenu v kategorii měst od 10 001 do 20 000 obyvatel – „Zvláštní ocenění za rozšíření služeb o nové komunitní aktivity„. Smyslem ocenění je vyjádření veřejného uznání knihovnám, jejich pracovníkům i Městským a Obecním úřadům.

Městská knihovna Louny děkuje všem svým čtenářům, zřizovateli a příznivcům za podporu.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru