Kadaň severočeské derby s ústeckým Slovanem zvládla. Připisuje si první domácí výhru
Ilustrační foto. Zdroj: www.slovanusti.cz
Louny

Kadaň - Slovan vyrazil v rámci 12. kola Chance ligy do nedaleké Kadaně s jasným cílem zvítězit. Ze severočeského derby však nakonec neveze domů ani bod. Slovan sice držel vedení na své straně do 44. minuty, díky brance Tomáše Janduse, ale poté domácí Kadaň utkání dvěma brankami otočila a Slovan si tak připsal již šestou prohru v řadě.

Do první třetiny vstoupili lépe Trhači, kteří mohli jít ihned ve druhé minutě do vedení, ovšem pokus z hole Petera Jánského skončil jen mezi Dlouhého betony. Poté domácí dvakrát zaváhali na vhazování, za co je hlavní sudí odměnil menším trestem. Přesilová hra hostů netrvala dlouho, protože se do úniku dostal kadaňský Roman Chlouba, kterého Martin Weinhold zastavil za cenu faulu. Počet hráčů se tedy na hřišti vyrovnal. Poté následovala další z obrovských šancí domácích, Martin Štovíček vypálil od modré čáry, jeho pokus vyrazil brankář Dlouhý před sebe, kde stál Lukáš Klíma, kterému v dorážce zabránila hůl jednoho z bránících hráčů. Skóre se měnilo až v čase 18:55, kdy Ondřej Kuchař chybně rozehrál přímo na hůl TOMÁŠE JANDUSE, který se nemýlil – 0:1.

Do druhého dějství vstoupilo lépe Ústí nad Labem. Hostům ihned v druhé minutě druhé třetiny byla nabídnuta přesilová hra, ale vlastní nepřesností se k ničemu nedostali. Následovala přihrávka na Lukáše Klímu, který se šikovně schoval za hostující obranu, tudíž se dostal do samostatného úniku, v tom ovšem zaváhal se střelou. Poté bylo k vidění několik vyloučení na obou stranách, za zmínku stojí to, které přišlo v čase 33:37, kdy byl vyloučen hostující Tomáš Jandus. Ústí takřka celé své oslabení odehrálo před brankářem Kuchařem, ten byl ovšem pozorný a nedovolil žádnou změnu ve skóre, což předvedl i proti Chrpově dorážce, proti které ukázal bleskurychlý přesun. Skóre se tedy ve druhé třetině nezměnilo.

Třetí třetinu začali aktivněji hosté, ale Trhači ihned za prvního vážnějšího útoku skórovali. Jaroslav Kůs přihrál na hůl FRANTIŠKA WÁGNERA, který si sjel do pravého kruhu a propálil vše, co měl před sebou – 1:1. Ihned po této brance měl vedoucí gól na své holi Martin Vrdlovec, po jehož střele zazvonilo břevno za zády Ondřeje Kuchaře. Následovalo několik nepřesností na obou stranách, což se nedá říct o samostatném úniku, do kterého se dostal PETER JÁNSKÝ, který si pohrál nejdříve s obráncem, poté s gólmanem – 2:1. Hosté se pokusili několikrát vyrovnat, ovšem recept na dnes dobře chytajícího Kuchaře nenašli. Kadaň si tak připisuje první domácí výhru.

Kadaň - Ústí nad Labem 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 44. Wágner (Kůs, Klíma), 51. Jánský (Grebeňuk) – 19. T. Jandus. Rozhodčí: Kostourek, Kopeček – Votrubec, Ševic. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:0. Střely na branku: 21:40. Zblokované střely: 3:12. Vhazování: 31:26. Diváci: 385. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

SK Trhači Kadaň: Kuchař – Franc, Szathmáry, Novák, Kadeřávek, Popela, Grebeňuk – Klíma, Kůs (C), Wágner – Chlouba, Šťovíček, J. Svoboda – J. Müller (A), Rindoš, Jánský – Říha, Maršoun, Šulek.

HC Slovan Ústí nad Labem: J. Dlouhý – M. Vágner, M. Zdvořáček, M. Jandus, Jeřábek, Weinhold, Mert, Březák – Melka, Vrdlovec, Chrpa – T. Jandus, Pšenička, Jícha – L. Volf, Davídek, Tůma – Severa, Krliš.

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru