Chyťte zloděje! Výtečník vytrhl ženě peněženku z ruky, následovala honička ulicemi Loun
ilustrační foto
Louny

Louny - Lounští policisté sdělili 32letému muži podezření z trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Podle zjištěných informací měl tento muž v jedné z lounských ulic nic netušící ženě vytrhnout z rukou peněženku.

Okradenou ženu překvapila nejen rychlost výtečníka, ale asi také to, že incident se stal za bílého dne. "Poškozená však vzápětí projevila notnou dávku kuráže. Muž se dal i s lupem na útěk a ona se rozběhla za ním. Po celou dobu pronásledování volala o pomoc. Toho si všiml duchapřítomný svědek, který v pronásledování nahradil poškozenou, které už síly nestačily," uvedla policejní mluvčí Irena Pilařová. 

Podle výpovědi výtečník peněženku při svém úprku odhodil, a tak díky odvaze svědka se peněženka opět vrátila své majitelce. "Policisté byli velice mile překvapeni, když se v případu objevil další svědek. Přínosné a věcné svědecké výpovědi nasvědčují, že jejich osobnost je nejen lidská, s ochotou pomoci druhému, ale také nebojácná a duchapřítomná," pokračuje Irena Pilařová.

K dopadení muže v neposlední řadě přispěla osobní a místní znalost policistů. Výtečník se měl ve výslechu ke svému jednání doznat. Případ je veden ve zkráceném přípravném řízení. Soud by jej mohl potrestat až dvěma lety odnětí svobody.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru