V Krušných horách se vážně zranil cyklista, do nemocnice ho přepravili vrtulníkem
Pro poraněného sportovce přiletěla Letecká záchranná služba. Foto: Horská služba ČR
Louny

Krušné hory – Krásné suché a slunné počasí přilákalo do Krušných hor v těchto dnech nebývalé množství návštěvníků, s tím však přibylo i množství úrazů.

„Pro nás to znamená větší počet výjezdů ke zraněným po pádu z kol nebo terénních koloběžek a k dalším úrazům, které se mohou přihodit turistům. Včera jsme například vyjeli na pomoc zraněnému cyklistovi na trailu Baron v Trail Parku Klínovec,“ uvedl k současné situaci v oblíbených lokalitách pohoří Miroslav Güttner, náčelník Horské služby Krušné hory.

Na místo vyrazili dva záchranáři na terénní čtyřkolce a v terénním automobilu. „Po příchodu na místo a prvotním ošetření kontaktovali dispečink Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje. Ten pak pro podezření na poranění páteře aktivoval Leteckou záchrannou službu z Ústí nad Labem,“ popsal zásah Miroslav Güttner.

Záchranáři pacienta zafixovali do vakuové matrace a šetrně jej transportovali na stanici HS na Boží Dar, kde již čekal sanitní vůz. „Poté jsme s přítomnými členy Hasičského záchranného sboru z Božího Daru zajistili místo pro přistání vrtulníku, který pak pacienta převezl k dalšímu ošetření do nemocničního zařízení,“ doplnil náčelník Güttner s tím, že tento případ byl další ukázkovou spoluprací složek Integrovaného záchranného systému při rychlé záchraně a transportu pacienta.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru