Stroupeč má svůj Strom svobody. Účastníci slavnostního zasazení si užili příjemné odpoledne
Předsedkyně Okrašlovacího spolku Jaroslava Mangová s pamětním listem. Foto: Okrašlovací spolek
Louny

Stroupeč - Okrašlovací spolek pořádal 20. října za podpory obecního úřadu v Žizelicích a SDH Žiželice slavnostní zasazení Stromu Svobody ve Stroupči k oslavě 100. výročí vzniku Československé republiky.

Na zasazení památečního stromu se podíleli skutečně všichni včetně dětí. "Účastníci stvrdili svou účast podpisem na Pamětním listu. Podepsalo se nás bezmála devadesát.
Společně jsme si zazpívali oblíbenou píseň T.G.Masaryka, našeho prvního prezidenta, Ach synku, synku a naši národní hymnu, řekla předsedkyně Okrašlovacího spolku Jaroslava Mangová.

Po zasazení byla lípa jak se patří pokřtěna a byl jí popřán zdravý růst, pevný kmen, košatá koruna a dlouhověkost. "Děkujeme ještě jednou nadacím Podpora a 72 hodin, které nám věnovaly lípy k výsadbě, pokračuje Jaroslava Mangová.

Po vysazení Stromu Svobody následovala volná zábava. "Hodní hasiči svezli děti hasičským autem, občerstvení jako vždy zajistily členky našeho Okrašlovacího spolku. Opékaly se buřty a protože počasí jsme měli objednané, při společném zpěvu a tanci jsme oslavovali skoro do půlnoci," uzavřela Jaroslava Mangová.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru