Inspektoři z obchodní inspekce v Ústí nad Labem objevili na sociální síti nebezpečný dudlík
Foto: Česká obchodní inspekce. Zdroj: www.coi.cz
Louny

Ústí nad Labem - Inspektoři České obchodní inspekce v Ústí nad Labem objevili nebezpečný dudlík s klipem, který prodejce nabízel přes Facebook. Výrobek lze rozlomit na ostré části a pro dítě tak představuje vážné riziko.

„Uvolněné malé části, pokud by byly vdechnuty, představují pro nejmenší děti závažné riziko udušení. Také může případně vzniknout poškození trávicího traktu, pokud by odlomené části byly polknuty. Česká obchodní inspekce zakázala dudlík vystavovat, nabízet nebo jakkoliv uvádět na trh,“ říká ředitelka ústecké ČOI Renata Linhartová.

Česká obchodní inspekce Ústeckého a Libereckého kraje provedla kontrolu dětského šidítka a klipu nabízeného na Facebooku. Výrobek byl podroben testům sledujícím bezpečnostní parametry z pohledu požadavků na šidítka pro kojence a také z pohledu požadavků na držáky šidítek.

Výrobek ve sledovaných parametrech na šidítka pro kojence nevyhověl, jelikož je nepřípustné, aby na šidítku byl jakýkoli předmět připevněný lepidlem. Rovněž je nepřípustné, aby byl na výrobku tvar, který je možné oddělit nebo rozlomit na více částí. V tomto případě vzniknou malé a ostré dílky, které jsou rizikovým faktorem pro kojence. Výrobek nevyhověl ani ve sledovaných parametrech na držáky šidítek. Délka pásku není v souladu s požadavky normy. Soudržnost doplňkových částí je nedostatečná. Při případném vzniku malých částí může nastat pro kojence riziko spolknutí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru