Žatecká hořčice, čeradické perníky nebo preventivní programy. Certifikát výjimečnosti „Poohří regionální produkt“ získalo pět výrobků a dva zážitky
preventivní programy Divadla VeTři. Foto zdroj: Destinační agentura Dolní Poohří
Louny

Žatec - Žatecká hořčice, lenešické uzeniny, čeradické perníky nebo břvanské sýry doporučila certifikační komise jako typické produkty z regionu Poohří. V podzimním kole získalo certifikát výjimečnosti „Poohří regionální produkt ®“ pět výrobků a dva zážitky.

Novinkou mezi certifikovanými zážitky je fotografická galerie U Plazíka, kterou provozuje od roku 2007 v Peruci na Lounsku Miroslav Blažek, a preventivní pořady pro děti i dospělé Divadla VeTři Michaely Markové a Vlasty Vébra. Modrobílé logo s vlnkou řeky Ohře budou nově moci používat tito výrobci: výrobce hořčice - společnost Senf ze Žatce, uzenářství Václava Vincíka z Lenešic, Josef Halámek z Petrohradu a jeho kynutý knedlík, farma Létající koza z Břvan, která produkuje výrobky z kozího a kravského mléka, a manželé Štěpánovi z Čeradic, kteří vyrábějí od roku 1994 perníky podle originální receptury.

Certifikace po vedením Destinační agentury Dolní Poohří probíhá už čtvrtým rokem a certifikační komise se sešla již pooosmé. Hodnotí nejen regionální charakter, ale také kvalitu, tradici, jedinečnost a podíl ruční práce. Komise zároveň rozhodla o prodloužení certifikátů například Chrámu chmele a piva v Žatci, Chmelařskému muzeu či ateliéru Eiwan z Evaně. Certifikáty jsou platné dva roky.

Úspěšní žadatelé z osmého kola certifikace obdrží své certifikáty 12. prosince během slavnostního vyhlášení výsledků fotografické soutěže Poohří Vaším objektivem. Konat se bude od 16 hodin v předsálí žatecké restauraci U Orloje v Chrámu chmele a piva.

„Na příští letní prázdniny připravujeme ve spolupráci s některými z certifikovaných výrobců a poskytovatelů služeb akci nazvanou Den s Dolním Poohří. Půjde o exkurze, které nabídneme pořadatelům příměstských táborů v regionu ke zpestření jejich programů pro děti,“ informovala o plánech ředitelka Destinační agentury Dolní Poohří Libuše Novotná Pokorná.

Cílem certifikace je propagovat a doporučovat turistům originální výrobky z daného regionu, v tomto případě podél celého toku řeky Ohře. Pro návštěvníky regionu představuje logo snadnou orientaci, jak získat kvalitní a zaručeně místní službu nebo produkt. Všechny služby, zážitky a produkty si mohou zájemci prohlédnout na webu www.regionalni-znacky.cz/poohri. Další kolo certifikace se uskuteční na jaře 2019.

1311poohri3

Perníky manželů Štěpánových z Čeradic

1311poohri4

Masné výrobky z uzenářství Václava Vincíka z Lenešic

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru