OBRAZEM: Jak se vám líbí? Prostranství před Galerií Benedikta Rejta zdobí nové sošky zvířat
Prostranství před Galerií Benedikta Rejta zdobí nové sošky zvířat. Foto: Město Louny
Louny

Louny - Během středečního dne byly nainstalovány další sochy zvířat na sloupy před Galerií Benedikta Rejta v Lounech. Instalace prvních dvou sošek (telátka a hříbátka) proběhla již v červenci v roce 2017, později byla přidána i třetí soška (selátko). Celkový počet soch zvířat na prostranství před galerií tak vzrostl na osm.

Při tvorbě dalších sošek vycházel autor také z myšlenky, kterou inicioval bývalý starosta města Loun Radovan Šabata, a sice zhotovit sošku ohroženého druhu sysla obecného, kterému se daří na nedalekém vrchu Raná a je symbolem Českého středohoří.

Sošky zvířat vytvořil český sochař a vysokoškolský pedagog Prof. Jan Hendrych. U instalace soch byl rovněž přítomen Prof. Ing. arch., Akad. arch. Emil Přikryl, autor návrhu přestavby starého pivovaru v Lounech na Galerii Benedikta Rejta (a upřímně doufáme, že i autor "dostavby" 2. části galerie).

Foto

0712sochy3

0712sochy2

0712sochy4

0712sochy1

Na fotografii architekt Emil Přikryl, místostarosta města Loun Mgr. Vladimír A. Hons, ředitelka Galerie B. Rejta Alica Štefančíková a autor sošek profesor Jan Hendrych. Foto: město Louny

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru