Dálnice Chomutov – Louny – Praha: Silničáři odhadli, kdy konečně bude postavená celá
Mimoúrovňová křižovatka na D7 u Postoloprt. Foto: ŘSD
Louny

Louny - Ředitelství silnic a dálnic představilo seznam prioritních staveb v Ústeckém kraji v příštích letech. Je mezi nimi také dostavba dálnice D7 z Chomutova přes Louny a Slaný do Prahy. Kdy tedy bude kompletně hotová?

Práce budou pokračovat po etapách, z nichž další by měla začít v příštím roce, poslední skončí podle současných předpokladů v roce 2024. Jde ale jen o odhad Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

2019 - 2021

Co se začne budovat nejdříve? V příštím roce by to mělo být šestikilometrové zkapacitnění obchvatu Loun a tříapůlkilometrové zkapacitnění obchvatu Panenského Týnce. Obě stavby mají pak být dokončené v roce 2021.

2020 - 2022

V roce 2020 chce ŘSD pokračovat zhruba čtyřkilometrovým úsekem u Chlumčan, kde má být hotovo po dalších dvou letech.

2022 - 2024

Zatím nejvzdálenější je přibližně pětikilometrové zkapacitnění obchvatu Postoloprt, kde se nyní předpokládá zahájení prací v roce 2022. V tu dobu se bude pokračovat i za Panenským Týncem dalšími sedmi kilometry dálnice, úsekem mezi Slaným a Kutrovicemi v délce přes tři kilometry a necelými sedmi kilometry mezi Slaným a Knovízí. Tady se počítá s dokončením v roce 2024.

Nejstarší část dálnice mezi Prahou a Slaným měří 17 kilometrů, stavěla se v letech 1964 až 1989. Naposledy byl zprovozněný čtyřkilometrový úsek mezi Bitozevsí a Postoloprty, ten se otevřel letos.

Také píšeme: ŘSD: Čtyřpruh mezi Mostem a Litvínovem postavíme za jedenáct let.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru