Výprava Ústeckého kraje jela za odměnu do Štrasburku. Ve stejnou dobu tam útočník střílel do lidí. Všichni od nás jsou v pořádku!
Trhy ve Štrasburku. Ilustrační foto: CC0
Louny

Ústecký kraj – Všichni účastníci výpravy Ústeckého kraje, kteří se shodou okolností nacházeli ve francouzském Štrasburku v době, kdy tam střílel do lidí útočník, jsou v pořádku. Byli zrovna na jiném místě.

Ve středu o tom informovala mluvčí Ústeckého kraje Lucie Dosedělová. „S výpravou je vedení kraje již od večera v kontaktu, nikdo z nich se nenacházel v blízkosti náměstí, kde k útoku došlo a všichni jsou v pořádku. Okamžitě byli také informováni rodiče a vedení škol,“ uvedla Lucie Dosedělová.

Výprava je složena z několika žáků středních škol z Ústeckého kraje, učitelů a zaměstnanců krajského úřadu. Zájezd byl uskutečněn jako výhra pro úspěšné třídy v soutěžním kvízu o Evropské unii pořádaném Krajským úřadem Ústeckého kraje ve spolupráci s kanceláří europoslance JUDr. Stanislava Polčáka.

„S výpravou jsme i nadále v úzkém kontaktu,“ dodala mluvčí.

Útočník, média i francouzské úřady jej označili za teroristu, začal střílet na vánočních trzích na Gutenbergově náměstí v centru města v úterý okolo osmé hodiny večerní. Tři lidi podle původních informací zastřelil, další zranil. Jde o 12, podle jiných informací 13 lidí, z toho je šest zraněných těžce. Podařilo se mu uniknout, může být sám postřelený. Pachatele identifikovali jako 29letého Chérifa Chekatta.

České Ministerstvo zahraničních věcí doporučilo všem českým turistům, kteří v tuto chvíli pobývají ve Francii, zachovávat opatrnost a respektovat pokyny místních bezpečnostních složek.
Dle dostupných informací probíhají nyní bezpečnostní kontroly francouzské policie také na hranicích se sousedním Německem.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru