V místech budoucí plavecké haly je rušno, firma Metrostav zahájila stavební práce
Firma Metrostav intenzivně pracuje na výstavbě nové plavecké haly. 2X foto: město Louny
Louny

Louny - V minulých týdnech byly firmou Metrostav zahájeny stavební práce nové plavecké haly v Lounech, které by se milovníci plavání měli dočkat v roce 2020.

Nová hala nabídne bazén o délce 25 metrů, plaveckou část a wellness část, menší bazén pro batolata, mnoho vodních atrakcí pro děti i dospělé. Stará plavecká hala sloužila 35 let a byla v havarijním stavu. Provoz ukončila v červnu 2016 a v květnu 2017 byla zdemolována.

Náklady na výstavbu nové moderní plavecké haly měly původně činit kolem 150 milionů korun. Cena bude nakonec oproti původnímu plánu podstatně vyšší. "Celková nabídková cena ve výši 218 940 670,96 Kč bez DPH je vyšší oproti předpokládané rozpočtové ceně projektu o 12%. Dle stanoviska technického dozoru investora jsou jednotlivé položky rozpočtu nabídky vyplněny korektně a nevykazují žádné nepřiměřené či extrémní hodnoty. Na současném trhu stavebních prací se aktuálně běžně dosahuje v rámci veřejných zakázek oproti rozpočtu ceny navýšení o 10 až 20%," uvedla tehdy vedoucí odboru správy majetku Blanka Sunkovská.

Slavnostní položení základního kamene nové plavecké haly se uskutečnilo 1. listopadu. Symbolickým „poklepáním“ na kámen tehdy odstartovali radní města spolu se zástupci stavební firmy Metrostav a zhotoviteli projektové dokumentace velkolepou stavbu moderního sportovního zařízení, jehož se Lounští dočkají v roce 2020 (více jsme psali zde: OBRAZEM: Kladívka a šampaňské slavnostně odstartovaly stavbu nové plavecké haly v Lounech).

1812hala5

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru