Nebezpečná silnice je z Chomutovska na Lounsko, v jednom okrese nikdo při nehodách nezemřel
Hasiči při likvidaci požáru auta po dopravní nehodě. Naštěstí šlo jen o cvičení u dálnice D7 u Postoloprt na Lounsku. Foto: HZS Ústeckého kraje
Louny

Ústecký kraj – Sedmatřicet lidí zahynulo v minulém roce při dopravních nehodách v Ústeckém kraji. To je druhé nejnižší číslo za posledních jedenáct let. I přes to, že počet havárií vzrostl.

Informovala o tom policie na čtvrteční tiskové konferenci. „Jsme jeden z mála krajů v republice, kde se podařilo udržet čísla pod předloňskými čísly,“ sdělil Jiří Ušák, vedoucí Odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.

Policie ČR v působnosti Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje šetřila za rok 2018 celkem 10 820 silničních dopravních nehod, při kterých bylo 37 osob usmrceno, 186 osob těžce zraněno a 1 925 osob zraněno lehce. Odhadnutá hmotná škoda dopravní policií na místě nehody je ve výši 524,9 milionů korun. Dopravních nehod vyšetřovaných policií přibývá v Ústeckém kraji od roku 2011.
Tragické následky jsou ale nižší. Pro srovnání: V roce 2017 zemřelo o deset lidí více. „Proč došlo k poklesu? Byl poměrně malý počet nehod, při kterých zemřelo více lidí najednou. Objevují se moderní vozidla, bylo dobré počasí. Tyto výsledky považujeme za uspokojivé. Každopádně každý zmařený život je velkou ztrátou,“ dodal Jiří Ušák. Vloni bylo v kraji méně také těžce zraněných. Více než polovina lidí zemřela při nehodách způsobených příliš vysokou rychlostí.

Nejvíce lidí zemřelo v okrese Louny – 11. Podepisuje se na tom silnice I/7 vedoucí na území našeho kraje od Hory Svatého Šebestiána po Panenský Týnec. „Sedmička bude bezpečná, až bude směrově oddělená. Dochází tam k čelním střetům, a to se podepisuje na následcích,“ sdělil šéf dopravních policistů v Ústeckém kraji. Dálnice se bude dostavovat v příštích letech, už letos se má začít pracovat na zkapacitnění obchvatu Loun.

Naproti tomu na silnicích Mostecka nevyhasl při dopravní nehodě ani jeden lidský život. Havárií zde bylo také nejméně. Jako bezpečné se ukazují dálnice. Na té přišel v kraji vloni o život jeden člověk.

Celkem v ČR zemřelo na silnicích 565 lidí při 104 764 nehodách.

Tragické následky dopravních nehod v Ústeckém kraji v roce 2018

  • Děčínsko – 7 usmrcených
  • Teplicko – 4 usmrcení
  • Ústecko – 6 usmrcených
  • Lounsko – 11 usmrcených
  • Mostecko – 0 usmrcených
  • Litoměřicko – 3 usmrcení
  • Chomutovsko – 6 usmrcených
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru