Blíží se dlouho avizovaná uzavírka v Lounech. Na objízdné trase mají řidiči počítat s dopravními komplikacemi
Mosty v Říční ulici. Foto: město Louny
Louny

Louny - Dlouho avizovaná oprava mostů v Říční ulici v Lounech by měla podle původních předpokladů začít během příštího měsíce. Jak již město v dostatečném časovém předstihu informovalo, rekonstrukce si vyžádá úplnou uzavírku komunikace.

Náročná oprava dvou mostů v Říční ulici, kde se dotýkají různé železniční tratě a kříží se silnicí, má být zahájena v únoru a v případě ideálního průběhu dokončena v říjnu letošního roku. "Během této doby budou muset řidiči využívat objízdnou trasu, která bude vedena přes Černčice směrem na Vršovice, přes nově opravenou cyklotrasu Louny - Vršovice. Vzhledem k šířce komunikace na cyklotrase bude provoz omezen kyvadlově, doprava bude řízena semafory, lze tedy předpokládat dopravní komplikace v době špičky," uvedla Blanka Sunkovská, vedoucí odboru správy majetku Městského úřadu Louny.

Mosty v Říční ulici slouží jako dopravní prvek už 115 let. „Přibližně v roce 1965 proběhla jejich první rozsáhlá rekonstrukce. Tehdy z původních mostů zůstaly zachovány pouze opěry,“ připomněla Blanka Sunkovská.

V roce 2013 se ukázalo, že bude potřebná další velká rekonstrukce. „Na základě odborných prohlídek bylo zjištěno, že jsou mosty ve velmi špatném technickém stavu. Byla na nich omezena doprava a zadány nejnutnější opravy. Mostní prohlídky z roku 2017 prokázaly další zhoršení technického stavu mostů, doporučily snížit zatížitelnost mostu a v co nejkratší době zahájit rekonstrukci mostů,“ upřesnila Blanka Sunkovská.

V roce 2016 byla vypracována odborná studie opravy mostů, v říjnu 2017 bylo vydáno stavební povolení ke stavbě. V soutěži o veřejnou zakázku bylo letos jako budoucí zhotovitel stavby vybráno sdružení společností Silnice Group a.s. a Mados MT s.r.o. s cenou 34,9 mil. Kč s DPH. Do soutěže byli přihlášeni čtyři zájemci.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru