Česko sužují úmorná vedra. Ve čtvrtek bude až 35 stupňů, ani pak se výrazněji neochladí
Ilustrační foto: e-deniky.cz
Louny

Ústecký kraj – Český hydrometeorologický ústav vydal varování před vysokými teplotami. Největší vedro bude zřejmě ve čtvrtek 22. června, kdy by teploty měly stoupat až k 35 stupňům Celsia.

Česko zasáhla vlna veder. Od pondělí se teploty šplhají přes tropickou třicítku, nejtepleji bude nejspíš ve čtvrtek – až 35 stupňů Celsia. Ve čtvrtek pozdě odpoledne a večer by do Čech měly dorazit bouřky, pršet by mělo i v pátek dopoledne. Teploty ale nijak výrazně neklesnou. Během víkendu by opět měly vystoupat ke třicítce. Teplo má být podle předpovědi i na začátku příštího týdne.

Předpověď na čtvrtek
Jasno až polojasno, později odpoledne a večer zejména na západě a severu území až oblačno a ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 31 až 35 °C, na severovýchodě kolem 30 °C, v 1000 m na horách kolem 23 °C, na Šumavě kolem 27 °C. Zpočátku slabý proměnlivý, postupně mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na pátek
Oblačno až zataženo, v noci a ráno od západu na většině území přeháňky a místy bouřky. Během dopoledne v Čechách, odpoledne i na Moravě a ve Slezsku od západu ubývání srážek a částečně i oblačnosti. Nejnižší noční teploty 21 až 17 °C. Nejvyšší denní teploty 25 až 29 °C, na jihovýchodě kolem 31 °C. Mírný jihozápadní vítr se bude měnit na čerstvý severozápadní 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, k večeru bude slábnout.

Předpověď na sobotu
Oblačno až polojasno, během dne od západu ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 26 až 30 °C, na jihu a jihovýchodě až 33 °C. Mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na neděli
Jasno až polojasno, během dne při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na pondělí
Jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka
Převážně oblačno, místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 18 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 27 až 32 °C, na jihovýchodě až 34 °C.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru