V zámecké zahradě ležela pohozená injekční stříkačka. Skončila v bezpečnostním boxu
Strážník ukládá injekční stříkačku do bezpečnostního boxu. Foto: Michal Hrdlička
Louny

Postoloprty - Najít pohozenou injekční stříkačku, a to i na místech běžně veřejnosti přístupných, není dnes nic neobvyklého. Kam s nebezpečným odpadem si po jejich použití narkomané příliš hlavy nelámou. Jednoduše skončí na zemi... Nemusíme jistě ani připomínat, jaké nebezpečí z kontaminovaného odpadu hrozí.

Hlídka postoloprtských strážníků nalezla během pěší kontroly v zámecké zahradě pod jednou z laviček použitou injekční stříkačku, kterou zde jistě pohodil nějaký narkoman. Stříkačka byla sebrána a uložena do bezpečnostního boxu určeného právě pro injekční stříkačky.

1502strikacka1

Jednou z důležitých činností každé městské policie je mimo jiné i odstraňování použitých injekčních stříkaček, které jsou nalezeny při kontrolní činnosti strážníků, nebo na základě oznámení občanů. Ke sběru a následné ekologické likvidaci tohoto potencionálně infekčního materiálu jsou strážníci náležitě technicky vybavení a řádně proškoleni, jelikož tyto nálezy spadají do kategorie biologického nebezpečí a mohou mít závažný a trvalý dopad na zdraví jedince, ale i skupiny obyvatel. Proto každý takový nález ihned oznamte na linku 156.

1502strikačka4

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru