VÍTE, ŽE... Balíky se budou na poště od března měřit, nikoli vážit
Ilustrační foto: CC0
Louny

ČR - Česká pošta jako lídr balíkového trhu v České republice zlepšuje své služby a vychází vstříc zákazníkům. Čtyři z deseti balíků, které jsou v České republice poslány, doručuje Česká pošta. Z důvodu zefektivnění své logistiky a zlepšení kvality doručování Česká pošta přichází se zásadní změnou v oblasti balíkových zásilek.

Česká pošta od 1. března 2019 mění u balíků svoji balíkovou politiku. Dosavadní praxe, kdy se cena zásilky počítala podle hmotnosti balíku, se nahrazuje rozměrovými kritérii. Rozhodující pro učení ceny, kterou zákazník zaplatí na pobočce za podání balíku, bude nejdelší strana balíku. Nově budou balíky rozdělovány podle nejdelší strany do kategorií S (35 cm), M (50 cm), L (100 cm) a XL (240 cm). Ceník je dostupný na webových stránkách České pošty.

Česká pošta navíc připravila aplikaci Podání balíku, která bude spuštěna od 1. března 2019. Na webu www.poslatbalik.cz si zákazník předvyplní adresní údaje a nemusí pak vypisovat podací lístek. Navíc si může vytisknout adresní štítek na zásilku. Klient tím ušetří čas u poštovní přepážky a získá zajímavou slevu. Další slevu na odesílání balíků ve výši 10 Kč získají zákazníci, kteří jsou držiteli Zákaznické karty České pošty. Kartu si lze bezplatně zřídit podle podmínek na webu https://www.zakaznicka-karta.cz/.

Od 1. března 2019 začne Česká pošta také zvýhodňovat správně zabalené a dobře manipulovatelné zásilky. Smyslem této úpravy je především zefektivnit procesy při třídění balíků či přepravě – pokud budou mít balíky standardizovaný obal (tzn. má pevný obal a pravidelný tvar), může se s ním při přepravě lépe manipulovat, více se jich vejde do přepravních klecí atp. Zásilky nevhodně zabalené budou zatíženy příplatkem.

Srovnání cen současných váhových kategorií a rozměrů není možné z důvodu individuálních parametrů každé zásilky. Pokud zákazník pošle např. Balík Do ruky s nejdelší stranou do 35 cm, předá podací data elektronicky a využije Zákaznickou kartu, ušetří oproti současnému Ceníku minimálně 16 Kč. Naopak zásilky větších rozměrů budou dražší.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru