Nenapravitelní zlodějíčci na Lounsku: Kradli v obchodech i v hotelu, do akce šli posilněni alkoholem
ilustrační foto
Louny

Lounsko - V uplynulých dnech řešili policisté na Lounsku několik případů krádeží. Nenapravitelní hříšníci kradli v obchodech i v hotelu. A ve všech případech sehrál svou roli alkohol.

Lounští policisté sdělili podezření z trestného činu krádež 35letému muži. Tomu je kladeno za vinu, že si v jednom z lounských obchodů vložil do tašky kávu a Nutellu a s nezaplaceným zbožím chtěl z obchodu odejít. Hodnota jeho nákupu nepřesáhla ani 300 korun. Při řešení tohoto prohřešku policisté zjistili, že muž již s podobným jednáním má zkušenosti. Za majetkovou trestnou činnost byl v minulosti okresním soudem odsouzen. "Hříšník se podle zjištění policistů na své konání takzvaně posilnil. Provedenou dechovou zkouškou u něj zjistili, že je ovlivněn alkoholem. Přístroj jim ukázal hodnostu 0,94 promile," uvedla lounská policejní mluvčí Irena Pilařová.

Další provinilec toho má dle policistů na svědomí víc než jednu krádež v obchodě. Nejprve měl neoprávněně vniknout do hotelového pokoje a zde odcizit notebook s příslušenstvím. To mu zřejmě nestačilo a v jinou dobu si měl odnést z jednoho z lounských obchodů drogerii a potraviny v hodnotě přesahující 4 tisíce korun. Z místa se mu podařilo utéct. Lounští policisté ho však už za pár dní vyslýchali. "Své jednání jim omlouval s tím, že kdyby byl střízlivý, nic by neukradl," dodává Irena Pilařová. Pro strážce zákona nebyl 38letý muž neznámým, v minulosti byl okresním soudem odsouzen za majetkovou trestnou činnost. Od policistů si vyslechl sdělení podezření z trestných činů krádež a porušování domovní svobody.

V úterý v podvečer řešili žatečtí policisté krádež v místním obchodě. Zde si měl chtít odnést 21letý muž gel na vlasy v hodnotě 109 korun. Škoda sice nevznikla velká, ale jelikož to nebyla první zkušenost s majetkovou trestnou činností, trestnímu stíhání se mladý muž nevyhne. Podezření z trestného činu krádež mu policisté sdělili až následující den. Museli počkat, až výtečník vystřízliví. Dechovou zkoušku mu zjistili 0,44 promile alkoholu.

Všechny případy policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení. "Tyto výtečníky čeká projednání před soudem, který je může potrestat až 3 roky odnětí svobody," uzavřela policejní mluvčí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru