Další dopravní akce na lounských silnicích. Policisté se tentokrát zaměřili na náklaďáky
3x foto: Policie ČR
Louny

Lounsko - Lounští dopravní policisté se ve čtvrtek 21. února zaměřili na dodržování povinností při provozování silniční nákladní a osobní dopravy. V rámci celorepublikové dopravní akce TISPOL kontrolovali například dodržování doby řízení a bezpečnostních přestávek, manipulaci s kontrolními zařízeními.

Policisty mimo jiné zajímal přepravovaný náklad, jeho nebezpečnost, správné zabezpečení a upevnění. Svou pozornost směřovali také k technickému stavu vozidel. Samozřejmě v rámci této akce pátrali po osobách, věcech i odcizených vozidlech. "Hlídce dopravních policistů při časově náročných kontrolách prošlo takzvaně pod rukama 14 vozidel. Policisty znepokojil pouze technický stav vozidel," řekla policejní mluvčí Irena Pilařová. Za špatnou kondici vozidel si vysloužili pokutu 4 řidiči.

2202nakladaky1

2202nakladaky2

Organizace TISPOL (European Transport Police Network) představuje síť evropských dopravních policií. Založena je na předávání zkušeností a informací, sdružuje policejní sbory v oblasti dopravní problematiky. Hlavním cílem je realizace dopravně bezpečnostních akcí napříč Evropou se zaměřením na konkrétní problematiku, jako je alkohol a drogy, rychlost či nákladní a autobusová doprava.

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru