V Postoloprtech se konal Souboj čtenářů. Přivádí děti ke čtení
Souboj čtenářů. Foto: ZŠ Postoloprty
Louny

Postoloprty - Již po několikáté se Základní škola Postoloprty zapojila do, letos již jubilejního desátého, ročníku soutěže pro kolektivy dětí v 6. třídách ZŠ a odpovídajících ročnících víceletých gymnázíí a názvem Souboj čtenářů.

Podstatou celé akce je rozvíjet v současné době tak hodně skloňovanou čtenářskou gramotnost.

Přihlášenému kolektivu je zakoupen soubor 25 dětských knih, jde o 5 titulů. Děti poté mají asi 8 týdnů na to, aby knihy přečetly a vypracovaly si své výpisky, které poté mohou využít při plnění úkolů on-line kola. To letos proběhlo v polovině dubna.

Během tohoto předkola musí kolektivy zvládnout co nejpřesněji ve 30 minutách odpovědět na 25 záludných otázek.

V letošním ročníku byl přihlášen rekordní počet soutěžících - 120 škol z celé České republiky! Postoloprtská 6. A se umístila v první polovině na 42. místě a vysloužila si tak krásné jedničky z českého jazyka. Velmi podstatné je však to, že děti četly jak doma, tak ve škole, musely spolupracovat ve skupinách a spojit se pro co nejlepší výsledek, který se jim také povedl.

Tento projekt se koná pod záštitou Svazu českých knihkupců a nakladatelů a realizuje ho společnost Svět knihy v rámci kampaně Rosteme s knihou.

  • Renata Srbecká, vyučující Čj
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru