Další opilci na lounských silnicích! Motorkář nadýchal 1,5 promile, namol opilý řidič zastavil, kde neměl
ilustrační foto
Louny

Okres Louny - V pátek se policisté z obvodního oddělení v Lounech opět setkali s řidičem pod vlivem alkoholu. Ve večerních hodinách zastavili v malé obci na Lounsku 34letého motocyklistu. Ten nevyšel z takzvané dechové zkoušky s „čistým štítem“.

Výsledek měření ukázal, že jeho ovlivnění alkoholem se vyšplhalo až na 1,47 promile. "Muž už dnes ví, že je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Svou jízdu při výslechu omlouval tím, že chtěl projet opravovaný motocykl a neuvědomil si, že dopoledne pil alkohol," uvedla lounská policejní mluvčí Irena Pilařová.

Den poté se v podvečerních hodinách rozhodla zkontrolovat policejní hlídka z podbořanského obvodního oddělení vozidlo tovární značky Hyundai. Řidič na sebe upozornil hlídku mimo jiné tím, že zastavil tam, kde mu to dopravní značení neumožňovalo.

Velké překvapení pro policisty bylo, když s řidičem provedli dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v jeho těle. "Hodnota na přístroji vystoupala až na 2,44 promile. Po vystřízlivění si 40letý provinilec vyslechl od policistů podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky," pokračuje Irena Pilařová.

Soud by oba výtečníky mohl potrestat odnětím svobody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti. Případy jsou řešeny ve zkráceném přípravném řízení.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru