AKTUÁLNĚ: Motorkářská štafeta policistů a hasičů vyrazila z Mostu okolo republiky. Pomůže rodinám zemřelých kolegů
David Franěk pořádá jízdu Okolo ČR pro dobrou věc. Foto: Oldřich Hájek
Louny

Most – Na motocyklovou štafetovou vyjížďku vyrazili ve středu brzy ráno motorkáři z Mostu. Cestou budou vybírat peníze na podporu Nadace policistů a hasičů – vzájemná pomoc v tísni při Ministerstvu vnitra ČR. Tato nadace v rámci svých možností pomáhá pozůstalým po příslušnících Policie ČR a Hasičského záchranného sboru, kteří zahynuli při výkonu svého povolání.

Motocyklovou jízdu okolo Česka pořádá David Franěk, kriminalistický technik. Jak ale poznamenává, jde o jeho občanskou aktivitu, byť se mu dostalo záštity i z Ministerstva vnitra.

A jak štafetová jízda vypadá? Vždy nejméně dva motorkáři dojedou z jednoho příhraničního okresu do druhého. Dohromady jich je 35. Start a cíl mají naplánovaný mezi územními odbory policie. „Jako štafetový kolík slouží kasička, do které postupně každý z účastníků, policistů a tento ročník i hasičů, přispěje částkou nejméně dvě stě korun,“ říká David Franěk. Vloni odhadoval, že se vybere necelých třináct tisíc, nakonec ale sbírkou vybral skoro 47 tisíc korun. Přispívali mu nejen účastníci jízdy, ale i řadoví policisté a občanští zaměstnanci policie.

1906motorkaripomahaji2

Štafety budou nejméně dvoučlenné. Z Mostu vyrazila na první úsek kolona o hodně početnější. Foto: Oldřich Hájek

Všichni účastníci jedou ve svém vlastním volnu a na svých soukromých motocyklech. V Mostě se na první kilometry k motorkářské koloně symbolicky připojila i dvojice policejních motorek.

Z Mostu se jede do Teplic, Ústí nad Labem, Děčína a dál se pokračuje ve směru hodinových ručiček. Mezi poslední místa potom budou patřit Cheb, Sokolov, Karlovy Vary a Chomutov. Odtud se kasička po 1500 kilometrech vrátí druhý den do Mostu. Snad s ještě vyšším obnosem, než vloni.

Motorkáře můžete průběžně sledovat i na jejich facebookové stránce Okolo ČR pro dobrou věc zde.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru